Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Παλαιό Φάληρο: Ταυτοποιήθηκε από τα περιττώματά του ο ληστής που τα «έκανε» σε ντουλάπα & εξαφανίστηκε

Περίπου δύο χρόνια μετά την ληστεία που αποπειράθηκε να κάνει, ταυτοποιήθηκε από τα περιττώματα που είχε κάνει στην ντουλάπα σπιτιού που είχε διαρρήξει, ο ληστής σπιτιού στο Παλαιό Φάληρο.

Περίπου δύο χρόνια μετά την ληστεία που αποπειράθηκε να κάνει, ταυτοποιήθηκε από τα περιττώματα που είχε κάνει στην ντουλάπα σπιτιού που είχε διαρρήξει, ο ληστής σπιτιού στο Παλαιό Φάληρο.

Στην υπόθεση, που είχε χαρακτηριστεί ως φιάσκο από την ΕΛΑΣ, ο ληστής είχε παραμείνει επί 14 ώρες στην ντουλάπα του σπιτιού, που υποτίθεται είχαν «χτενίσει» οι αστυνομικοί για τον εντοπισμό του. Αυτό που τον «πρόδωσε» τελικά ήταν τα περιττώματα που είχε κάνει μέσα στην ντουλάπα μετά την πολύωρη αναμονή του.

Όπως αποκαλύπτει το vima.gr, δυο χρόνια μετά την υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε την ταυτότητά του.Πρόκειται για έναν 40χρονο Έλληνα ο οποίος είναι στην φυλακή από τον Μάρτιο του 2018 για μια δολοφονία που είχε κάνει δύο χρόνια νωρίτερα, με θύμα έναν 56χρονο στο Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έγινε μετά εξέταση DNA αφού χρησιμοποίησαν γενετικό υλικό από τα…περιττώματα που είχε αφήσει στην ντουλάπα – κρυψώνα του διαμερίσματος του Παλαιού Φαλήρου τις ώρες που ήταν εκεί κλεισμένος!

Το χρονικό της ληστείας στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου

Η ληστεία στο διαμέρισμα είχε γίνει στις 3 Απριλίου 2017 και συμμετείχαν τέσσερα άτομα: ένας 41χρονος Μολδαβός (είχε κατηγορηθεί για διπλή δολοφονία το 2007 στην Καλλίπολη), που σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι στη διάρκεια της καταδίωξης, ένας 40χρονος ρωσικής καταγωγής, ένας 35χρονος από την Αρμενία και ο τέταρτος δράστης, ένας Έλληνας που κρύφτηκε στην ντουλάπα.

Παρά τους ελέγχους που είχαν κάνει οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα μετά τη φυγή και την καταδίωξη των τριών από τους τέσσερις ποινικούς, τον τέταρτο δεν τον βρήκαν ποτέ. Μάλιστα εκείνος, επί 14 ώρες ήταν κρυμμένος στην ντουλάπα. Και ήταν τόσες πολλές οι ώρες που χρειάστηκε να κάνει ως και την ανάγκη του μέσα σε αυτήν.

Αργά το βράδυ, και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 64χρονη ένοικος και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι. Ο γιος της 64χρονης γυναίκας, άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι του μύριζε και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του. Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει. Αφού έλεγξε την θυροτηλεόραση τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά. Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά. Αμέσως ξεκίνησε νέα επιχείρηση. Άνδρες της αστυνομίας με εκπαιδευμένους σκύλους άρχισαν να τον αναζητούν. Μάταια όμως, είχε καταφέρει να εξαφανιστεί.

Στις 29 Μαΐου 2018 η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας η οποίο συνέβη στις 9 Μαρτίου 2016 (ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου), ενός 54χρονου εισοδηματία στο Νέο Κόσμο Αττικής. Τον σκότωσαν απαιτώντας του να τους δείξει την κρύπτη στο δάπεδο που είχε χρήματα και λίρες. Η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ότι δράστες της δολοφονίας ήταν ένας 40χρονος Έλληνας ποινικός που είχε κατηγορηθεί για διαρρήξεις και ληστείες, ένας 37χρονος αρτοποιός που εμφανίσθηκε σαν πληροφοριοδότης του.

Send this to a friend