Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού

ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Αμνηστία: Μας απαγορεύουν την είσοδο στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

Απαγόρευση εισόδου της Διεθνούς Αμνηστίας στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και τα hot spots καταγγέλλει ο διευθυντής της οργάνωσης Γιώργος Κοσμόπουλος. Η Διεθνής Αμνηστία, σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, έχει ζητήσει εδώ και δύο εβδομάδες γραπτά και προφορικά άδεια πρόσβασης στους χώρους φιλοξενίας από τα υπουργεία Εσωτερικών (Μεταναστευτικής Πολιτικής) και Εθνικής Άμυνας, ωστόσο δεν έχει δοθεί […]

Απαγόρευση εισόδου της Διεθνούς Αμνηστίας στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και τα hot spots καταγγέλλει ο διευθυντής της οργάνωσης Γιώργος Κοσμόπουλος.

Η Διεθνής Αμνηστία, σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, έχει ζητήσει εδώ και δύο εβδομάδες γραπτά και προφορικά άδεια πρόσβασης στους χώρους φιλοξενίας από τα υπουργεία Εσωτερικών (Μεταναστευτικής Πολιτικής) και Εθνικής Άμυνας, ωστόσο δεν έχει δοθεί απάντηση. «Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία μαζί τους, ρίχνουν το μπαλάκι από τον ένα στον άλλο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε βγάλει άκρη», εξηγεί.

Μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας επιχείρησαν να εισέλθουν σε χώρο φιλοξενίας στο Ελληνικό, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος. Αντίστοιχη απαγόρευση εισόδου υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα και στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών. «Δεν γίνεται να απαγορεύεις την είσοδο σε οργανώσεις που παρακολουθούν την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει ο ίδιος.

[adsense]

Σε επικοινωνία του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου με το υπουργείο Εσωτερικών (Μεταναστευτικής Πολιτικής), η απάντηση η οποία δόθηκε είναι ότι «δεν έχει υπάρξει καμία απαγόρευση πρόσβασης προς τη Διεθνή Αμνηστία. Από την οργάνωση ζητήθηκε η βιντεοσκόπηση κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη συνοχή των κέντρων φιλοξενίας. Προτεραιότητά μας είναι η είσοδος στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, οι εργασίες επέκτασης των δομών και στη συνέχεια η ικανοποίηση αιτημάτων βιντεοσκόπησης».

Με μήνυμα της στο Twitter και απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για ζητήματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, η οργάνωση ερωτά: «Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας και hotspot; Δεν μας δίνεται επίσημη άδεια δύο εβδομάδες τώρα».

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού
Ηράκλειο: 21χρονη κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες από πνευμονική εμβολή
Πέθανε στα 58 της η θεατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος Σοφία Αδαμίδου
Γλυκά Νερά-Ραγδαίες εξελίξεις: Νέες πληροφορίες για το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών – Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας
Γλυκά Νερά: Η περιγραφή του αρχηγού, οι συνεργοί και η επικοινωνία του πιλότου με την Αγγελική Νικολούλη
Ο Μένιος Φουρθιώτης επιστρέφει με ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη φυλακή