Αθήνα

 

18 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 10
Γιώργος Λιάγκας για Παπανώτα: «Θα πω κάτι που θα σας σοκάρει και το λέω για πρώτη φορά»
Η Ειδομένη αδειάζει από πρόσφυγες με... ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ – Πώς και γιατί το κράτος «απουσιάζει»

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ειδομένη αδειάζει από πρόσφυγες με… ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ – Πώς και γιατί το κράτος «απουσιάζει»

Αδειάζουν την Ειδομένη με ρυθμούς…ΣΥΡΙΖΑ. Εθελοντικά και χωρίς την παρουσία του κράτους μετακινούνται ελάχιστοι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας.

Συγκρούσεις αλληλέγγυων κατοίκων υπό την απουσία του κράτους. Ακροδεξιοί έκαναν τη εμφάνισή τους στην Βέροια. Άγνοια δηλώνουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις επιλογές της κυβέρνησης.

Του Γ. Δημοσχάκη

Με ρυθμούς …ΣΥΡΙΖΑ εκκενώνουν τους καταυλισμούς στην Ειδομένη αφού το κράτος απουσιάζει και η κυβέρνηση επιμένει στην εθελοντική μετακίνηση των προσφύγων. Την ίδια στιγμή συγκρούονται «αλληλέγγυοι» και κάτοικοι στο Κιλκίς για τις κινητοποιήσεις των προσφύγων υπό την απουσία του κράτους και της αστυνομίας. Σε όλη την χώρα διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό κλίμα καθώς η κυβέρνηση αποφασίζει την δημιουργία νέων χώρων υποδοχής χωρίς την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες να βράζουν από τις κινητοποιήσεις των προσφύγων με την συμπαράσταση των…. αλληλέγγυων που λειτουργούν υπό την ανοχή του κρατικού μηχανισμού.

[adsense]

Μετά το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες η εκκένωση της Ειδομένης και του Πειραιά αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και για λόγους ασφάλειας, όπως έχει αποκαλύψει το TheCaller.gr Όμως η κυβέρνηση μοιάζει να είναι …εγκλωβισμένη στην λογική της εθελοντικής αποχώρησης των προσφύγων από την Ειδομένη και προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις στέλνοντας πούλμαν στην Ειδομένη χωρίς όμως την παρουσία του κράτους όπως καταγγέλλουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Με μυστικότητα όμως και χωρίς τον συντονισμό με την τοπική αυτοδιοίκηση κινείται ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας για την εξεύρεση νέων χώρων υποδοχής των προσφύγων ανά την επικράτεια την ίδια στιγμή που αυτοδιοικητικοί παράγοντες εκφράζουν την δυσφορία τους για την επιλογή των χώρων που γίνονται ερήμην της αυτοδιοίκησης κυρίως σε παλαιά στρατόπεδα ή σε ιδιωτικούς χώρους. Η κυβέρνηση θα διαμορφώσει ακόμα 19 καταυλισμούς στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με 30.000 θέσεις φιλοξενίας αλλά δεν ανακοινώνει τους χώρους μέχρι την τελευταία στιγμή αφού εκδηλώνονται αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Χαρακτηριστική είναι η υποδοχή των προσφύγων στην Βέροια όπου έκαναν την εμφάνισή τους ακροδεξιοί που πέταξαν στο στρατόπεδο γουρουνοκεφαλές.

Ανεξέλεγκτη όμως είναι και η λειτουργία των ομάδων «αλληλέγγυων» υπό την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας που σύμφωνα με καταγγελίες καθοδηγούν τις κινητοποιήσεις των προσφύγων στον νομό Κιλκίς και δημιουργούν συγκρούσεις με τους κατοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες σε καταυλισμούς πέταξαν έξω την αστυνομία με την δικαιολογία ότι «οι πρόσφυγες φοβούνται τις στολές» και ανέλαβαν οι ίδιοι την καταγραφή των μεταναστών.

Απουσία ενός σχεδίου για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ειδομένη και τον Πειραιά σε άλλους καταυλισμούς, οι τοπικές κοινωνίες θυμίζουν καζάνι που βράζει αφού δεν υπάρχει ενημέρωση για τους νέου χώρους υποδοχής. Παράλληλα η κυβέρνηση δείχνει χαμένη στην μετάφραση της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας και δείχνει αδύναμη να διαμορφώσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος αφού τα τρία συντονιστικά όργανα που έχει δημιουργήσει επικαλύπτουν το ένα το άλλο και δεν υπάρχει ενιαίο κέντρο διαχείρισης του προβλήματος.

Ροή Ειδήσεων

benos2704 1

27/04/2024 | 21:40

Γιώργος Μπένος: “Δέχτηκα bullying στο γυμνάσιο, μπορεί να σε δείξει ο άλλος με το δάχτυλο γιατί κάνεις παρέα με κορίτσια”

27/04/2024 | 21:30

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο έως Μ. Τετάρτη

27/04/2024 | 21:30

Θανάσης Πάτρας: “Θα με έβλεπα ακόμα και να έχω ταβέρνα ή και δημόσιος υπάλληλος να ήμουν, πάλι στον γκισέ μου θα έρχονταν”
screenshot 67

27/04/2024 | 21:30

Nέο βίντεο με δύο ομήρους από τη Χαμάς – Τι είχε πει πριν από μια βδομάδα ο αδερφός του ενός 

27/04/2024 | 21:15

Περισσότερες ευκαιρίες εργασίας και σταθερές, καλοπληρωμένες δουλειές, το μήνυμα του πρωθυπουργού

27/04/2024 | 21:10

Έφη Σαρρή: “Κάνω κάστινγκ για pool boy, αν δεν είναι σωστή η ενδυμασία… bye”
tsouros2704 1

27/04/2024 | 21:00

Κώστας Τσουρός: “Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου”

27/04/2024 | 20:45

Θάνος Κιούσης: “Δουλεύει ένα “αυτοάνοσο”, ένα σύστημα που μου λέει “μην πέφτεις”

27/04/2024 | 20:40

ΗΠΑ: Οι φοιτητές συνεχίζουν τις διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γάζα – Φοιτητικές καταλήψεις και στη Γαλλία
pasxa agora

27/04/2024 | 20:30

Σε πασχαλινούς ρυθμούς η αγορά – Αισιόδοξοι οι επιχειρηματίες για αύξηση του τζίρου

27/04/2024 | 20:26

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

27/04/2024 | 20:25

Χάρι: Η πρώτη πριγκιπική εμφάνιση μετά την στέψη του Καρόλου
dikastiria renti

27/04/2024 | 20:22

Οπαδική βία: Προφυλακιστέος και ο μάνατζερ τράπερ για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λυγγερίδη – Συνεχίζονται οι απολογίες

27/04/2024 | 20:20

Ρωσία: Η Μόσχα θα επιδιώξει να παρακάμψει τις όποιες κυρώσεις της ΕΕ επί των επιχειρήσεών της υγροποιημένου φυσικού αερίου

27/04/2024 | 20:10

Wall Street Journal: Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών πιστεύουν ότι ο Πούτιν πιθανόν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι
leukos pyrgos 34hronos arthrou
Θεσσαλονίκη: Θρήνος για τον 34χρονο που έπεσε από τον Λευκό Πύργο – «Πήγες να βρεις τη μαμά, αδερφέ μου…»
kallianos arthrou
Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους – Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»
kallianos mitera 260424
«Πήρε τα χρήματα για να καλυτερεύσει τη ζωή του άντρα μου και τον πέθανε» – Συγκλονίζει η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου
treno isap ilektrikos
Τραγωδία στη Νέα Ιωνία: Αυτοκτονία στον σταθμό του ΗΣΑΠ – Άνδρας πήδηξε στις γραμμές του τρένου και σκοτώθηκε – Tο άψυχο σώμα του άνδρα είναι διαμελισμένο
screenshot 19
Ένωση Αγγειοχειρουργών: Απρεπής, προσβλητική και αήθης η επίθεση των συγγενών του κ. Καλλιάνου
screenshot 7
Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: «Να βγει ο Άδωνις Γεωργιάδης και να πει ότι έχω δίκιο» – Απαντά ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής