Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

«Την έστειλα στη Γαλλία για ένα καλύτερο μέλλον...» - Η ομολογία του πατέρα της Βαλεντίν και τα ψέμματα στην αστυνομία

Στη Γαλλία εντοπίστηκε η 7χρονη Βαλεντίν, που αγνοούνταν από τις 23 Δεκεμβρίου, με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία της.

Στη Γαλλία εντοπίστηκε η 7χρονη Βαλεντίν, που αγνοούνταν από τις 23 Δεκεμβρίου, με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία της.

Ο πατέρας της ομολόγησε πως ο ίδιος έστειλε το παιδί του στην αδελφή της γυναίκας του, στη Γαλλία, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο μέλλον, ενώ είπε ψέματα στην αστυνομία διότι φοβήθηκε και γι' αυτό δήλωσε την εξαφάνισή του.

Ο πατέρας της μικρής πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, η Βαλεντίν εντοπίστηκε με πλαστά έγγραφα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το κορίτσι εξαφανίστηκε στις 23 Ιανουαρίου από το Παγκράτι. Στην ανακοίνωση που είχε βγάλει τότε το Χαμόγελο του Παιδιού ανέφερε: “Στις 23/12/2019, στις 16:00, εξαφανίστηκε από το Παγκράτι Αττικής η Valentine Ablavykaka, 7 ετών, με καταγωγή από το Κονγκό. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης σήμερα, 25.12.2019, απογευματινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS”.

Λίγο αργότερα πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» οδήγησε τις έρευνες και εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γαλλία. Ο ίδιος ο πατέρας φέρεται να ταξίδεψε στο παρελθόν στο Παρίσι, όπου ζούσε μια άνετη ζωή. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή δεκάδες τηλεθεατές μετά από δική τους έρευνα στον κυβερνοχώρο έστειλαν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο. Ο πατέρας φέρεται να έχει μια έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ εμφανίζεται και μια γυναίκα με το παιδί του.

Ο πατέρας μετά από μαραθώνια κατάθεση στους αστυνομικούς κρατήθηκε μαζί με ακόμη 6 ομοεθνείς του και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, καθώς διαπίστωσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών ενώ εντόπισαν και στο χώρο που διαμένουν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως στην κατάθεση του Αμπελκά υπήρχαν κενά και δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια. Μεταξύ άλλων κλήθηκε να δώσεις εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο πατέρας της 7χρονης ομολόγησε πως γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί είναι στην Γαλλία. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ήρθε στην Ελλάδα η αδερφή της μητέρας της μικρής Βαλεντίν και την πήρε μαζί τους στην Γαλλία χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Κατά την διάρκεια της νύχτας έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να αποσπάσουν την ομολογία του. Ακολούθησε βιντεοκλήση στη Γαλλία και μίλησαν με το παιδί και την θεία του. Γάλλοι αστυνομικοί βρήκαν τελικά σήμερα το 7χρονο κοριτσάκι.

Send this to a friend