Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Kαιρός για βουτιές: Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη αποκάλυψη του Βίτσα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει «προσφυγικό διαβατήριο»

Νέα… καινοτομία δρομολογεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εκδώσει προσφυγικά διαβατήρια στους ανθρώπους, οι οποίοι υποτίθεται ότι βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα, μέχρι να αναδιανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή στην Τουρκία, απ’ όπου ήρθαν. […]

Νέα… καινοτομία δρομολογεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εκδώσει προσφυγικά διαβατήρια στους ανθρώπους, οι οποίοι υποτίθεται ότι βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα, μέχρι να αναδιανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή στην Τουρκία, απ’ όπου ήρθαν.

Μιλώντας σε ημερίδα της ΟΚΕ, ο κ. Βίτσας είπε ότι ήδη λειτουργούν 34 κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα και τόνισε πως «δεν θεωρούμε δομές την Ειδομένη και τον Πειραιά». Όσο για το Ελληνικό, διευκρίνισε ότι «ορισμένα κανάλια τώρα το ανακάλυψαν ενώ είναι η πρώτη άτυπη δομή που άρχισε να λειτουργεί, προφανώς χρειάζεται να γίνει αποσυμπίεση. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειαρχών μας έχουν βοηθήσει. Με τους δημάρχους δεν είναι το ίδιο καλά τα πράγματα και χρειάζεται συνεχής επαφή, συσκέψεις και ενημέρωση».

[adsense]

Αναφερόμενος στην Ειδομένη παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα, αλλά επανέλαβε ότι σε ένα μήνα θα έχει αδειάσει: «Περιμένουμε να έρθουν συνολικά 2.500 Ευρωπαίοι που δεν έχουν έρθει. Η δική μας λογική είναι η πειθώ. Κάθε μέρα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να τους πείσουμε ότι είναι για το δικό τους καλό να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές».

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει, σημειώνοντας το ζήτημα συντονισμού ανάμεσα στα υπουργεία, ώστε να διασφαλιστεί στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παιδεία, το ζήτημα συντονισμού ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί, το ζήτημα συντονισμού με τους διεθνείς οργανισμούς και φορείς, αλλά και με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τέλος το ζήτημα του συντονισμού με τους ίδιους τους πρόσφυγες, καθώς «αυτή τη στιγμή στη Λέσβο υπάρχουν πρόσφυγες που πιστεύουν ότι τα σύνορα είναι ακόμα ανοιχτά και όταν είπαμε ότι τα σύνορα έχουν κλείσει, έπαθαν σοκ».

Κορονοϊός- Προμαχώνας: Πώς θα μπαίνουν οι Τουρίστες από την Τετάρτη
Σύρος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σκάφος του
Μουφτής Κομοτηνής κατά Ερντογάν: «Από την ονομασία της, γίνεται αντιληπτό ότι η Αγία Σοφία είναι χριστιανικός ναός» (vid)
Απίστευτο: Γονείς στην Κρήτη μπέρδεψαν τα δίδυμα τους και πήγαν το «λάθος» παιδί στο νοσοκομείο
Καβάλα: Νεκρός σε χαράδρα διακινητής μεταναστών
Πανελλήνιες 2020: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις – Σε ποιες σχολές εκτιμάται πτώση