Αθήνα

 

18 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

liagas kaluva
O Γιώργος Λιάγκας «μαλλιά κουβάρια» με την Άρια Καλύβα: «Δεν θα συνεχίσω το παιχνιδάκι σου, με προσβάλει η στάση σου»

ΕΛΛΑΔΑ

«Σφάζονται» Φίλης-Αμβρόσιος: Αυτά που είπε ο Μητροπολίτης είναι τζιχάντ!

[adsense]

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Φίλης.

«Περίμενα ο αρχιεπίσκοπος να πάρει αποστάσεις απ’ αυτές τις δηλώσεις» είπε ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega, με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου που είπε πως «ο Φίλης μας έχει κουράσει».

Σε ερώτηση αν οι «εμπρηστικές» δηλώσεις του κκ Αμβρόσιου προσομοιάζουν με… τζιχάντ, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απάντησε καταφατικά επισημαίνοντας: «Αυτά που είπε ο σεβασμιότατος Καλαβρύτων είναι τζιχάντ!».

«Άλλο η Εκκλησία, άλλο η πολιτεία» συνέχισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εμείς από δω και η Εκκλησία από εκεί. Η δικιά μου πρόταση είναι η συνεργασία στη βάση διακριτών ρόλων».

«Να σαπίσει το χέρι του Φίλη»

Μιλώντας στους πιστούς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής o Mητροπολίτης άφησε άναυδους όσους τον άκουσαν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών».

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων συνέχισε και καταράστηκε τους άθεους λέγοντας: «Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν»

«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν. Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Κάποιοι από τους πιστούς αντέδρασαν, φωνάζοντας «αυτό δεν είναι αγάπη».

Φίλης: Αναβαθμίζουμε τα ολοήμερα σχολεία

«Δεν κόβουμε κανένα ολοήμερο. Το ολοήμερο θα είναι τρεις ώρες σε όλη την Ελλάδα. Δεν κλείνουμε τα ολοήμερα, τα αναβαθμίζουμε» είπε ο κ. Φίλης τοποθετούμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την απόφασή του να κλείνουν τα σχολεία στις 13:15.

«Κάθε μέρα το σχολείο θα λειτουργεί έξι ώρες» τόνισε ο υπουργός Παιδείας υποστηρίζοντας ότι σήμερα «ένα απ’ τα τρία σχολεία λειτουργούν με πλούσιο πρόγραμμα και δύο στα τρία δεν έχουν πλούσιο πρόγραμμα».

«Τέσσερις η ώρα όπως και σήμερα τελειώνει το ολοήμερο σχολείο» εξήγησε ο Νίκος Φίλης και αναφέρθηκε στις κατηγορίες παιδιών που θα μπορούν να μετέχουν στο ολοήμερο.

«Όποιο παιδί έχει δύο γονείς εργαζόμενους δικαιούται να πάει στο ολοήμερο σχολείο. Όποιο παιδί έχει δύο γονείς ανέργους -που ανεργία σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις μαύρη εργασία- με μια απλή δήλωση θα μπορεί να στέλνει το παιδί του στο σχολείο. θα δεχόμαστε μια δήλωση ότι κάνω δουλειές του ποδαριού» είπε ο υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι ακόμη κι αν οι δύο γονείς είναι άνεργοι, εφόσον υπάρχει υποκρυπτόμενη εργασία, τα παιδιά τους θα μπορούν να μπαίνουν στο ολοήμερο σχολείο. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι στο ολοήμερο θα μπαίνουν κι άλλες κατηγορίες όπως για παράδειγμα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, ή παιδιά φυλακισμένων.

«Εμείς καταργούμε το 7ωρο για λόγους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο Mega και υποστήριξε ότι δεν βγαίνουν εκτός προγράμματος μαθήματα.

«Στο εξάωρο θα διδάσκονται τα ίδια μαθήματα που διδάσκονταν στο 7ωρο, ίσως και περισσότερα» συμπλήρωσε και κάλεσε τη ΝΔ «να εξηγήσει γιατί υποστηρίζει ότι συρρικνώνονται οι γλώσσες και η πληροφορική» τονίζοντας ότι κατά την άποψή του δεν ισχύει αυτό το πράγμα.

«Εμπλουτίζουμε το ολοήμερο σχολείο, το επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα για όλα τα σχολεία. Όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες» επισήμανε ο Νίκος Φίλης. «Κι εκπαιδευτκούς θα προσλάβουμε αναπληρωτές, χιλιάδες» υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας.

Ερωτηθείς αν αλλάζει κάτι με τα σχολεία που σήμερα ανοίγουν στις 7 το πρωί, ο κ. Φίλης απάντησε: «Όπου υπάρχει θέμα θα αντιμετωπιστεί. Ο σύλλογος των δασκάλων θα έχει την ευθύνη και θα αντιμετωπίζει το θέμα όπου προκύπτει. Δεν θα υπάρχει γενικός κανόνας, αυτό θα το βλέπει ο σύλλογος και θα καταρτίζει ένα πρόγραμμα».

Φίλης: Δεν υφαρπάξαμε την ψήφο του λαού, δεν δεχθήκαμε πρόσθετα μέτρα

Ο κ. Φίλης τοποθετήθηκε και για τις πολιτικές εξελίξεις.  «Οι βουλευτές έχουν εκλεγεί με συγκεκριμένη πολιτική δεσμευση. Δεν πήγαμε να υφαρπάξουμε την ψήφο του λαού» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

«Δεν δεχθήκαμε πρόσθετα μέτρα» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι «όσα γίνονται σήμερα προβλέπονται από την συμφωνία του Αυγούστου» παραβλέποντας προφανώς την συμφωνία για τον αυτόματο «κόφτη» δαπανών σε περίπτωση που διαπιστώνεται απόκλιση από τους στόχους, μηχανισμός ο οποίος δεν προβλεπόταν στην συμφωνία του Αυγούστου του 2015.

Ροή Ειδήσεων

leoforeio 150424 (2)

24/04/2024 | 23:30

Πληρωμές με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του ΔΑΑ – Μέχρι τέλος του 2024 σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ

24/04/2024 | 23:20

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά

24/04/2024 | 23:11

Αιμιλία Υψηλάντη σε δημοσιογράφο: «Δεν καταλαβαίνω αυτή την ερώτηση»
kerameos 240424

24/04/2024 | 22:58

Κεραμέως από Βρυξέλλες: Η Τεχνική Υποστήριξη της Κομισιόν, πολύτιμος αρωγός στα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα της χώρας μας

24/04/2024 | 22:46

«Πάρτι» τίτλου η ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena

24/04/2024 | 22:35

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»
lotto

24/04/2024 | 22:22

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2512: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

24/04/2024 | 22:13

ΙΣΑ: Ζητά την άμεση θεσμοθέτηση της δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να ασκούν έργο στο ΕΣΥ

24/04/2024 | 22:01

Φον ντερ Λάιεν: H Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για την Ευρώπη
vasilis kikilias 240424

24/04/2024 | 21:58

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Μέσα σε 9 μήνες προκηρύξαμε διαγωνισμούς ύψους 1,5 δισ. ευρώ – Θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι

24/04/2024 | 21:44

Έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με τον Άρη

24/04/2024 | 21:39

ΗΠΑ: Αξιωματούχος επιβεβαιώνει την παράδοση πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία
nikos romanos 121023

24/04/2024 | 21:30

Ρωμανός: Ο κ.Κασσελάκης μάς πληροφόρησε σήμερα ότι στόχος του είναι να… μειώσει τις δαπάνες για την υγεία

24/04/2024 | 21:21

Στέφανος Κασσελάκης από Νίσυρο: Ισχυρά κίνητρα για την αποκέντρωση

24/04/2024 | 21:11

Ανδρέας Μικρούτσικος για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Είπα τη γνώμη μου και απειλήθηκα με μήνυση»
20230214 eortologio (3)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 24 Απριλίου
screenshot 5
Αφρικανική σκόνη: Σε «πορτοκαλί πολιορκία» η χώρα – Πότε υποχωρεί, πού θα βρέξει
Ματίνα Παγώνη: Η απάντηση της στις κατηγορίες του Γιάννη Καλλιάνου για την αντιμετώπιση του πατέρα του στο νοσοκομείο
giannis kalianos 240424
Γιάννης Καλλιάνος: «Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε, το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο»
 scaled
Κηφισιά: Διέρρηξαν μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού – Πήραν χρήματα και ένα Rolex
attikon 0
Νοσοκομείο Αττικόν: Τι απαντά στα όσα κατήγγειλε ο Γιάννης Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του