Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΛΑΔΑ

Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν στο Κτηματολόγιο Ρόδου

Εργαζόμενοι και πολίτες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ενα κτήριο το οποίο έχει χαρακτηρισθεί με πολλαπλές και συνεχόμενες εκθέσεις αυτοψίας ως μη-καταλληλο και μη-ασφαλες για χρήση.

Ενώ έχουν ενημερωθεί εισαγγελεις και αστυνομία η υπηρεσία εξακολουθούσε ως την Παρασκευή να δέχεται κοινό παρόλο που τελευταία αυτοψία που έχουν στα χέρια τους απο την ΥΔΟΜ Ρόδου εισηγείται με νέα, με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2021, έκθεση αυτοψίας, επιτροπή που συστάθηκε σε επίπεδο Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου.

Η έκθεση που υπογράφεται από τους κ.κ. Περνάρη Γεώργιο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Αναπληρωτή Δ/ντής Υ.Δ.Ο.Μ., Γιαννόπουλο Γεώργιο, Πολιτικό Μηχανικό, Προϊστάμενο Τμήματος Εκτέλεσης ‘Εργων της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων και Αναστάσιο Φωτίου, Πολιτικό Μηχανικό, υπάλληλο του Τμήματος Προγραμματισμού, Μελετών και Ιστορικής Τεκμηρίωσης της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων και απεστάλη αρμοδίως. Διαπιστωθηκαν:

-Υπαρξη ρωγμής στο μέσο δοκού στην αίθουσα του αρχείου.
-Υπαρξη ανεπαρκούς μόνωσης στην οροφή του κτηρίου, που επιτρέπει την εισροή υδάτων, η οποία οδηγεί στην διάβρωση και στην αποκόλληση επιχρισμάτων και πτώση τους.
-Ανεπαρκής συντήρηση των εξωτερικών και εσωτερικών επιχρισμάτων, που επιτρέπει την εισροή υδάτων, η οποία οδηγεί στην αποκόλληση τμημάτων σοβάδων και πτώση τους.
-Υπαρξη οπών στις τοιχοποιίες, από την τοποθέτηση παλαιότερων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που επιτρέπουν περαιτέρω και εκτεταμένη εισροή υδάτων, τα οποία οδηγούν στην αποκόλληση τμημάτων σοβάδων και πτώση τους, με σαφή κίνδυνο για τους εργαζόμενους και χρήστες αυτού

Σε μεγάλο τμήμα του κτηρίου υπάρχουν ψευδοροφές κατασκευασμένες από σιδηρόπλεγμα, πάνω στο οποίο έχει εφαρμοσθεί το επίχρισμα. Οι ρωγμές που έχουν εμφανιστεί στην οροφή και στις δοκούς του κτηρίου, είναι δυνατόν να υποκρύπτουν οξειδωμένο οπλισμό, ο οποίος με τη διόγκωση που προκαλεί αποτινάσσει την επικάλυψή του και το επίχρισμα, με κίνδυνο πτώσης μικρών, αλλά και μεγαλυτέρων τμημάτων μπετόν ή τσιμεντένιου σοβά.

Η οξείδωση του οπλισμού οδηγεί σε ραγδαία μείωση της στατικής επάρκειας και της ασφάλειας της κατασκευής Κατόπιν των ανωτέρω η επικινδυνότητα του κτηρίου είναι πασιφανής και για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων, των χρηστών και των επισκεπτών αυτού, αλλά και για την ασφάλεια των φακέλων και των αρχείων που διατηρούνται εντός του.

Η γνώμη της επιτροπής είναι η ανάγκη άμεσης εκκένωσης του κτηρίου, και η άμεση αποκατάσταση όλων των παραπάνω, άνευ περεταίρω καθυστερήσεων και αναβολών, τις οποίες επιτρέπουν ατέρμονες ακαδημαϊκές συζητήσεις και καλλωπιστικές προσεγγίσεις.

Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)
Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)
Πέθανε 23χρονος στρατιώτης μέσα σε θάλαμο σε μονάδα Λήμνου
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Διασωληνώθηκε ο 13χρονος που τον πλάκωσε φρέζα στον Ωρωπό
Σήφης Βαλυράκης: Συγκλονιστική μαρτυρία – «Είναι δολοφονία, τον χτύπησαν με κοντάρι» (ΒΙΝΤΕΟ)
Κυψέλη: Αυτός είναι ο 25χρονος που έριξε το καυστικό υγρό στην 25χρονη έγκυο – Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα