Αθήνα

19 oC

αίθριος καιρός

«Άφησα το μωρό για να το βρει κάποιος»: Τι ισχυρίζεται η 27χρονη που εγκατέλειψε το νεογέννητο σε παραλία στην Πάτρα

Φρουρούμενη στο νοσοκομείο εξακολουθεί να βρίσκεται η 27χρονη γυναίκα που εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της στην παραλία της Πάτρας, με συνέπεια να εντοπιστεί νεκρό από περαστικούς.

Φρουρούμενη στο νοσοκομείο εξακολουθεί να βρίσκεται η 27χρονη γυναίκα που εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της στην παραλία της Πάτρας, με συνέπεια να εντοπιστεί νεκρό από περαστικούς.

«Σήμερα θα έχω ευκαιρία να μιλήσω μαζί της πιο διεξοδικά. Βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο» είπε ο δικηγόρος Γιάννης Αποστολόπουλος στην τηλεόραση του OPEN, τονίζοντας ότι η νεαρή γυναίκα βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση.

«Την εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά. Δεν ήθελε να διακόψει την κύηση. Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει την εκδοχή ότι ήθελε να φονεύσει το παιδί, θεωρώ ότι δεν υπάρχει ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από την οργανική ψυχική και σωματική διαταραχή που προκαλεί ο τοκετός σε μία γυναίκα. Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι ανθρωποκτονία», είπε ο δικηγόρος της κοπέλας, κάνοντας γνωστό ότι η 27χρονη είχε ενημερώσει τον πατέρα του παιδιού για την εγκυμοσύνη, αλλά και την απόφασή της να μην κάνει έκτρωση και να το φέρει στη ζωή.

«Τον είχε ενημερώσει ότι θα το κρατήσει το παιδί, θα συνεχίσει την κύηση κι αυτός δεν ήθελε. Ήταν ο λόγος που χώρισαν. Δεν είχαν επαφή έκτοτε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφήσει το παιδί λόγω ερωτικής απογοήτευσης».

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Γιάννη Αποστολόπουλο, υποστηρίζει ότι άφησε το βρέφος στην παραλία με σκοπό να το βρει κάποιος περαστικός. Πρόσθεσε επίσης ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και πως θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία.

Η ίδια ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι την Τρίτη το πρωί πήγε στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και γέννησε το παιδί της με καισαρική τομή. Στις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πήρε το παιδί, το σκέπασε με μια κουβέρτα κι έφυγε από το μαιευτήριο.

Στην αρχή, όπως ισχυρίζεται, περιπλανιόταν για ώρες μόνη της με το παιδί στην αγκαλιά στην πόλη της Πάτρας, μέχρι που έφτασε στην πλαζ στα Βραχνέικα κι άφησε εκεί το νεογέννητο κοριτσάκι της, αβοήθητο.

Send this to a friend