• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 08:13

Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αγρότες στον Προμαχώνα: «Είναι ζαλισμένη από τις ζεμπεκιές ή είναι μεθυσμένη η Γεροβασίλη!»

Αγρότες στον Προμαχώνα: «Είναι ζαλισμένη από τις ζεμπεκιές ή είναι μεθυσμένη η Γεροβασίλη!»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μίλησαν εκπρόσωποι των αγροτών του Προμαχώνα, προκειμένου να σχολιάσουν τα όσα ανέφερε νωρίτερα κατά την ενημέρωση των συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως «καυστικά» σχολίασαν οι αγρότες: «Η κα Γεροβασίλη είτε είναι ζαλισμένη από τις ζεμπεκιές ή είναι σε κατάσταση μέθης. Τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει, ας βγουν έξω στην επαρχία να δουν τι γίνεται. Κάθονται στα γραφεία τους με τις κλούβες των ΜΑΤ απ' έξω...».

[adsense]

Νωρίτερα η κα Γεροβασίλη ανέφερε πως «η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην πρόταση για διάλογο στους αγρότες. Καταλαβαίνουμε απολύτως τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ιδιαίτερα μετά από 5 χρόνια οικονομικής κρίσης. Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι στα μπλόκα έχουν διεισδύσει στοιχεία και δυνάμεις που προσπαθούν να υφαρπάξουν την εκπροσώπηση των αγροτών, να εμποδίσουν κάθε διάλογο με την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής αναταραχής».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο «αυτό που είναι προς το συμφέρον όλων είναι ένας ειλικρινής και εξαντλητικός διάλογος χωρίς τελεσίγραφα. Εναν διάλογο με την κυβέρνηση η οποία είναι έτοιμη να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις σε ότι αφορά την μεταβατικότητα των διατάξεων. Η θέση μας είναι διάλογος, διάλογος, διάλογος και αυτή είναι η μεγάλη πολιτική μας διαφορά από προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε ούτε τη διάθεση ούτε την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε κατασταλτικά μέτρα».

[adsense]

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των αγροτών να μην τους συμβούν κι άλλα απ’ αυτά που τους έχουν συμβεί τα τελευταία πέντε χρόνια» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας» και εν συνεχεία κατήγγειλε «ομάδες αγροτών -όχι παντού», όπως είπε χαρακτηριστικά- «οι οποίες προσπαθούν να τορπιλίσουν τον διάλογο με βίαιες πολλές φορές ενέργειες». «Προπηλακισμοί υπουργών, προπηλακισμοί ανθρώπων, δεν είναι κάτι που τιμά το αγροτικό κίνημα» είπε η καΓεροβασίλη και απέδωσε τις συμπλοκές αυτές στη ΧΑ κάνοντας λόγο για ένα χώρο «ακροδεξιό, φασιστικό» στον οποίο ανήκουν όσοι προσπαθούν να προκαλέσουν βίαια επεισόδια.

Send this to a friend