Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Αίσιο τέλος με τον άντρα που απειλούσε να αυτοπυρπολυθεί στο Ηράκλειο

Κατέβηκε από το τοιχίο και παρέδωσε το μπουκάλι με το εύφλεκτο υλικό ο 40χρονος που απειλούσε να αυτοπυρπολυθεί στο Ηράκλειο.

Κατέβηκε από το τοιχίο και παρέδωσε το μπουκάλι με το εύφλεκτο υλικό ο 40χρονος που απειλούσε να αυτοπυρπολυθεί στο Ηράκλειο.

Μετά από περίπου 1,5 ώρα ο 40χρονος πείστηκε να κατέβει από το τοιχίο και τότε, τα τρία ανήλικα παιδιά του, που όλη αυτήν την ώρα παρακολουθούσαν έντρομα μαζί με τη μητέρα τους, ανακουφισμένα πλέον, έπεσαν στην αγκαλιά του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο 40χρονος, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Προγράμματος «Εστία» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Δήμητρα Καμπέλη, «ήρθε με την οικογένειά του από την Παλαιστίνη και ήταν μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ωφελούμενος του προγράμματος, αλλά έφυγαν οικειοθελώς για να αναζητήσουν την τύχη τους στο Βέλγιο και έχασαν τα δικαιώματα του προγράμματος. Καθώς επέστρεψαν, ζητούν ξανά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό»

Στο σημείο είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, ενώ αγωνιώδεις ήταν οι προσπάθειες του ψυχολόγου της ΕΛΑΣ για να μεταπείσει τον 40χρονο.

Send this to a friend