Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Αίσιο τέλος - Βρέθηκε η 14χρονη που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 14χρονης, μετά την εξαφάνισή της…

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 14χρονης, μετά την εξαφάνισή της…

Αισίως έληξε η περιπέτεια της 14χρονης Emilia M., που εξαφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη στις 31 Απριλίου. Μετά την άμεση κινητοποίηση τόσο των Αρχών, όσο και της οργάνωσης «Το χαμόγελο του παιδιού», δόθηκε τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που αναζητούσαν το κορίτσι.

Όπως ανακοίνωσε «Το χαμόγελο του παιδιού» είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται σε ασφαλές πλαίσιο στην Βουλγαρία. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Emilia, την 1/4/2019 δημοσιοποίησε τα στοιχεία της ανήλικης.

 

Το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης Θεσσαλονίκης και η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της αναζήτησης. Πολύ σύντομα, προέκυψε η πληροφορία ότι η ανήλικη κοπέλα πιθανόν βρισκόταν σε χώρα του εξωτερικού. Τότε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – MCE), προχώρησε σε διασυνοριακή ενημέρωση όλων των συνεργαζόμενων φορέων, με σκοπό την αναζήτησή της σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Μετά τις ενδείξεις που υπήρχαν, ότι η ανήλικη βρισκόταν στη Βουλγαρία, διατηρήθηκε άμεση συνεργασία με τις Αρχές και τον Οργανισμό Μissing Children Bulgary στην Βουλγαρία. Τελικά, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες και εντατικές έρευνες σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε ότι η Emilia εντοπίστηκε στην Βουλγαρία και ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ασφαλή επιστροφή της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «Τo Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Emilia για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Send this to a friend