Αθήνα

19 oC

αίθριος καιρός

Αραχνοφοβία στο Αιτωλικό! Μπήκαν στα σπίτια οι αράχνες- Τα πάντα έχουν καλυφθεί από τους ιστούς

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες από το τεράστιο πέπλο αράχνης που "κατάπιε" τη βλάστηση στο Αιτωλικό. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα, το πρόβλημα φαίνεται πως είναι ακόμη μεγαλύτερο.

"Το γιγάντιο πέπλο αράχνης  δεν  έχει καλύψει  μόνο τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος μόνο 300 μέτρων στο Αιτωλικό αλλά και στα σπίτια, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά κάνοντας την ζωή των κατοίκων αφόρητη",  αναφέρει σε συνέντευξή του ο  Βιολόγος, Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος των Αλιέων Αιτωλικού, Θεόδωρος Μπότας στη Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5.

Σύμφωνα με τον κ/ Μπότα, πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο οφείλεται στην πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην περιοχή.Ωστόσο, όπως σημείωσε, θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν προβεί στον κατάλληλο ψεκασμό, πριν τα κουνούπια αναπτυχθούν και εξαπλωθούν. Μαλιστα, προανήγγειλε ότι θα γίνουν μηνύσεις σε όσους έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

“Τον Αύγουστο υπήρξε έξαρση του φαινομένου, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τα κουνούπια. Ο Δήμος άρχισε να ραντίζει τα πάντα με ψεκαστήρα. Ανακαλύψαμε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα φάρμακο που ήταν απαγορευμένο για τους δημόσιους χώρους. Ψέκασαν χωρίς να κοιτάξουν τις οδηγίες χρήσης. Το συγκεκριμένο φάρμακο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε υδάτινο περιβάλλον, διότι σκοτώνει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Είχαν ψεκάσει τη θάλασσα και όχι τα λιμνάζοντα νερά όπου μεγαλώνουν τα κουνούπια. Μιλάμε για ένα έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας” καταλήγει ο κ.Μπότας. 

Send this to a friend