Αθήνα

33 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εξελίξεις μετά το θάνατο του Πουλόπουλου: «Πουλάμε το ξενοδοχείο στα βόρεια προάστια» αποκαλύπτει η σύζυγός του

ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δεν πέρασε στο δημόσιο και ξεκίνησε το «πάρτι»: Κιμούλης πρόεδρος – Μανωλόπουλος διευθ. σύμβουλος στο «Νιάρχος»

Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θα είναι πρόεδρος του «Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, ενώ ο Νίκος Μανωλόπουλος ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος. Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα εξής: 1. Γιώργος Κιμούλης – Πρόεδρος 2. Νίκος Μανωλόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος 3. Ματίνα Στέα – Μέλος 4. Ανδρέας Νοταράς -Μέλος 5. Δημήτρης Κάρναβος […]

Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θα είναι πρόεδρος του «Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, ενώ ο Νίκος Μανωλόπουλος ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

1. Γιώργος Κιμούλης – Πρόεδρος

2. Νίκος Μανωλόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος

3. Ματίνα Στέα – Μέλος

4. Ανδρέας Νοταράς -Μέλος

5. Δημήτρης Κάρναβος -Μέλος-Δήμαρχος Καλλιθέας

6. Γιώργος Κουμεντάκης -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

7. Δημήτρης Δημητρόπουλος -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας

Ακολουθούν τα βιογραφικά των μελών του ΔΣ:

Γιώργος Κιμούλης – Πρόεδρος

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 18 Σεπτεμβρίου 1956. Εμφανίστηκε πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα “Ελεύθερο Θέατρο”. Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας”. Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Το 1998 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας. μΜέλος του “Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών” -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος. Μέλος της “Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων” και μέλος στο Θεατρικό Μουσείο – Κέντρο Μελέτης & Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου.

Νίκος Μανωλόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Νίκος Μανωλόπουλος είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc.) στα Δημόσια Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London). Ήταν Γενικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από το 1990 μέχρι 2013. Σήμερα εργάζεται ως εμπειρογνώμων για θέματα πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Διοικητικά Συμβούλια πολιτιστικών οργανισμών και επιχειρήσεων. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Θεάτρου Τέχνης. Έχει συντάξει ή/και συμμετάσχει στη σύνταξη πολλών μελετών για θέματα πολιτιστικής, οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Ματίνα Στέα – Μέλος

Η Τίνα Στέα γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1961. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης και στο πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου. Μιλάει εφτά γλώσσες. Εργάστηκε ως δικηγόρος Αθηνών από το 1986 μέχρι το 2016 και διετέλεσε νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών. Ως νομικός σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών επί δεκαεπτά χρόνια, οργάνωσε και διηύθυνε το νομικό τμήμα της εταιρείας, ενώ παράλληλα διετέλεσε γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στη σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα. Έχει ενεργή συμμετοχή στη δραστηριότητα πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων. Αγαπάει τα ταξίδια και τη μαγειρική. Είναι μητέρα της Ελίνας και του Βίλυ.

Ανδρέας Νοταράς (Μέλος)

Ο Ανδρέας Νοταράς είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό του έργο αφορά στα πεδία του εθνοτισμού, του εθνικισμού και της πολυπολιτισμικότητας.

Δημήτρης Κάρναβος (Δήμαρχος Καλλιθέας)

Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι οικονομολόγος με MSc στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δήμαρχος Καλλιθέας από το 2014. Ταυτόχρονα διατελεί Α’ Αντιπρόεδρος στο ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας). Είναι Επιχειρηματίας στο χώρο του Περιβάλλοντος και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής σε μεγάλες ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Γιώργος Κουμεντάκης (εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης, ένας από τους πιο προικισμένους και πολυδιάστατους Έλληνες συνθέτες, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Έχει συνθέσει συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, χορό, installations, καθώς και τέσσερις όπερες με κορυφαία τη δίπρακτη Φόνισσα (ΕΛΣ, 2014). Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες παγκοσμίως, ενώ τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο, σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών και λυρικά θέατρα. Η μακρά συνεργασία του με το χορογράφο-σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαϊωάννου και την Ομάδα Εδάφους, κορυφώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου διετέλεσε μουσικός διευθυντής, συνθέτης και δημιουργός του μουσικού σεναρίου για τις τελετές έναρξης και λήξης. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού συνόλου «Νίκος Σκαλκώτας», του Kyklos Ensemble, του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου, καθώς και υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Από το 2015 έως το 2017 εργάστηκε ως υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, όπου σχεδίασε καινοτόμα προγράμματα και παραγωγές πάνω σε καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς άξονες.

Δημήτρης Δημητρόπουλος (εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και το 1996 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Εργάζεται στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ως διευθυντής ερευνών στον Τομέα Νεοελληνικών Ερευνών. Έχει ασχοληθεί με την κοινωνική και οικονομική ιστορία, κυρίως με τη μελέτη των οικισμών και των πληθυσμών του ελλαδικού χώρου κατά την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας, τους θεσμούς, τη κοινωνική συγκρότηση και την οικονομία των νησιωτικών κοινωνιών του Αιγαίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας από τον 16ο έως τις αρχές του 19ου αιώνα, καθώς και με την Επανάσταση του 1821. Έχει διευθύνει ή συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που διενεργήθηκαν από το Ινστιτούτο σε συνεργασία με άλλους φορείς. Έχει συγγράψει βιβλία και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους. Μετέχει σε επιστημονικές εταιρείες του επιστημονικού κλάδου του και από το 2014 είναι μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

Πηγή: kathimerini.gr

Ροή Ειδήσεων

19/09/2021 | 17:52

Ο χάρτης του κορονοϊού: Μπροστά η Αττική με 230 νέα κρούσματα – 226 σε Θεσσαλονίκη

19/09/2021 | 17:42

Ισπανία: Συναγερμός για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου στη νήσο Λα Πάλμα – Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

19/09/2021 | 17:37

Κορονοϊός: 1.305 νέα κρούσματα και 33 νέοι θάνατοι-Στους 348 οι διασωληνωμένοι

19/09/2021 | 17:29

Τσίπρας: Στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά

19/09/2021 | 17:13

Κίνηση αποκατάστασης του efood από εργαζομένους της! «Μακάρι όλοι οι εργοδότες να ήταν σαν της efood»

19/09/2021 | 17:10

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Παντρεύεται με τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο; (vid)

19/09/2021 | 16:46

Οργή Μαργαρίτας Θεοδωράκη για δημοσίευμα: «Γιατί θέλουν να με ξεκάνουν; Για ποιον είναι το όφελος;» (ΕΙΚΟΝΑ)

19/09/2021 | 16:35

Αμαλιάδα: 63χρονη πήγε να ανάψει το καντήλι του πεθερού της, κατέρρευσε και πέθανε στο Νεκροταφείο

19/09/2021 | 16:23

Συγκίνησε ο ηλικιωμένος λουόμενος που πρόσφερε ένα λουλούδι σε ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 στην παραλία (vid)

19/09/2021 | 16:14

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ το 6χρονο παιδί που τραυματίστηκε – «Ήταν η κακιά στιγμή» λένε μάρτυρες (vid)

19/09/2021 | 16:11

Σίσσυ Χρηστίδου: Αποκάλυψε όσα ειπώθηκαν στο διάλειμμα της πολυσυζητημένης συνέντευξης με την Κωνσταντινίδου (vid)

19/09/2021 | 15:58

Κυπαρισσία: «Την κυνηγούσε με ένα μαχαίρι» – Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα

19/09/2021 | 15:55

Τι απάντησε ο Τσίπρας στην ερώτηση του TheCaller για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ και την προοδευτική διακυβέρνηση (vid)

19/09/2021 | 15:44

Άφωνη η Ναταλία Γερμανού με τις δηλώσεις της Μαρίας Ιωαννίδου – «Είναι δύσκολη η θέση μου…»

19/09/2021 | 15:00

Βαλάντης: Τι απαντά στις φήμες περί σχέσης του με την Πόπη Μαλλιωτάκη (vid)
Επίθεση με βιτριόλι – Λύτρας: «Μετά το έγκλημα η κατηγορούμενη έκανε 5 κλήσεις στον άνθρωπο που της έδωσε το υγρό»
Επίθεση με βιτριόλι: Αποκαλυπτικός ο 40χρονος για την Ιωάννα και την κατηγορούμενη (vid)
Έκρηξη στα Καλύβια: Παιδιά με αίματα έτρεχαν και φώναζαν – «Ήταν σαν να έπεσε ρουκέτα»
Θεσσαλονίκη: «Δεν έχω να φάω, πού να βρω τα λεφτά;» – Στα 106.000 ευρώ έφτασε το πρόστιμο που «έφαγε» ο καστανάς
Ηράκλειο: Ζευγάρι έκανε σεξ σε δημόσια θέα και το πλήρωσε ακριβά – «Παίζαμε για πλάκα» είπε στο δικαστήριο
Εύβοια: Βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και «θέρισε» τον 19χρονο και τον 17χρονο που ήταν σε μηχανάκι – Σκοτώθηκε και ο ίδιος ο οδηγός του ΙΧ