
ΕΛΛΑΔΑ
Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα στον ανακριτή ο 58χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη για να απολογηθεί συμπληρωματικά.
Ο 58χρονος βρέθηκε στα δικαστήρια χωρίς δικηγόρο, για να δώσει συμπληρωματική απολογία μετά από τα δυο υπομνήματα, με τα οποία επιχείρησε να ανατρέψει όσα ο ίδιος, κυρίως, είχε υποστηρίξει μέχρι τώρα.
Ο προφυλακισμένος εμφανίστηκε στον 18ο τακτικό ανακριτή. Οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο συνοδεία ισχυρής δύναμης. Υπήρχε ο φόβος επεισοδίων και προπηλακισμών από τους συγγενείς του θύματος. Κανείς δεν ήθελε να επαναληφθούν οι ντροπιαστικές στιγμές όταν είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια για να απολογηθεί μετά τη σύλληψή του.
Ο ίδιος, βγαίνοντας από το ανακριτική γραφείο 4,5 ώρες μετά, δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το αν εμμένει στους πρόσφατους ισχυρισμούς του.
Στους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους άλλα πρόσωπα τον έβαλαν να δολοφονήσει την άτυχη εφοριακό. Στα δυο υπομνήματά του είχε αναφερθεί σε γνωστό δικηγόρο και δύο αστυνομικούς.
«Δεν σκότωσα τη Δώρα Ζέμπερη»
Τα υπομνήματα που κατέθεσε ο Μανώλης Σοροπίδης ήταν χειρόγραφα. Εμφανίστηκε στα δικαστήρια χωρίς δικηγόρο, αφού κανείς δεν τον εκπροσωπεί μετά την παραίτηση του Νίκου Λουκόπουλου.
Και αυτή τη φορά επανέλαβε όσα είχε πει στα προηγούμενα υπομνήματά του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού.
Επανέλαβε ότι ο γνωστός δικηγόρος ήταν ο ηθικός αυτουργός. Και μίλησε και πάλι για τον «Χάρη», ο οποίος είναι αστυνομικός του τμήματος Μεταγωγών και είχε εμφανιστεί σε συνάντησή τους μεταμφιεσμένος με περούκα!
Υποστήριξε, ξανά, πως δεν ήταν εκείνος που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη, πως εκείνος, όπως είπε, μόνο την τραυμάτισε αλλά δεν πρόλαβε να δει ποιοι τη σκότωσαν ώστε να τον ενοχοποιήσουν.
«Με έβγαλαν άλλοι να διαπράξω το έγκλημα λόγω της θέσης που είχε η κοπέλα. Ενοχλούσε τους πελάτες του ηθικού αυτουργού», φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα. Και επανέλαβε ότι γι’ αυτόν το λόγο του ζήτησαν να την τραυματίσει.
Ο Μανώλης Σοροπίδης επανέλαβε και το όνομα του δικηγόρου που είχε αναφέρει και στο πρώτο υπόμνημά του. Ακόμα, το που έγιναν και οι συναντήσεις τους. Είπε πως μια έγινε τυχαία στον Κορυδαλλό, όπου είχε πάρει για άλλη υπόθεση και μια δεύτερη στα δικαστήρια. Και πως μετά τη δολοφονία πήγε να συναντήσει τον δικηγόρο αλλά, κατά τα λεγόμενά του πάντα, εκείνος έκανε ότι δεν τον γνώριζε.
Στην Ευελπίδων για την απολογία του Σοροπίδη βρέθηκαν οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου, που εκπροσωπούν τον πατέρα της Δώρας Ζέμπερη. Όπως δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, απ’ όσα αναφέρει ο Σοροπίδης στο υπόμνημά του «δεν βρίσκω στοιχεία που να εμπλέκουν τον άνθρωπο που κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό (σ.σ. τον δικηγόρο)».
Ροή Ειδήσεων

01/02/2023 | 14:29
Στο Μάτι Μητσοτάκης – Νίκος Αναστασιάδης: Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ από την Κύπρο στην Πολεμική Αεροπορία στη μνήμη των πιλότων
01/02/2023 | 14:20
Αντιπαράθεση για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες: Βαρβιτσιώτης: Ακυρώνετε την κοινοβουλευτική δημοκρατία -Τζάκρη: Θέλετε να θάψετε την υπόθεση των υποκλοπών

01/02/2023 | 14:16
Γηροκομείο Χανίων: Μήνυση για… κατάχρηση εξουσίας στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Χανίων!
01/02/2023 | 14:00
Σάκης Τανιμανίδης: «Μου αρέσει να κοιμάμαι από τη δεξιά πλευρά για να αγκαλιάζω κουταλάκι τη Χριστίνα»
01/02/2023 | 13:36
Ανδραβίδα: «Χτενίζουν» στεριά και θάλασσα για τον κυβερνήτη Τσιτλακίδη – Υποθαλάσσια χαράδρα και βάθη 1 χλμ στο σημείο

01/02/2023 | 13:35
Ερντογάν: Η Σουηδία δεν θα πρέπει να μπει στον κόπο να προσπαθήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
01/02/2023 | 13:26
Eπιχειρηματίας θα καλύψει το ποσό για να σωθεί η 16χρονη Ανθή- Έχει κάνει ήδη 7 χειρουργικές επεμβάσεις

31/01/2023 | 11:55
Ανδραβίδα -Πτώση F-4: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες

30/01/2023 | 15:17
Αργύρης Παπαργυρόπουλος για Δέσποινα Βανδή και Βασίλη Μπισμπίκη: «Έχω τις αντιρρήσεις μου… όταν έχεις και κάποια παιδιά μεγάλα»
30/01/2023 | 13:55
Σπύρος Πώρος: Ο γιος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είναι σε σχέση με την κόρη της Χάιντι Κλουμ
31/01/2023 | 18:48
Η Μαρία Εκμετσιόγλου για τον χωρισμό της: «Ο πατέρας μου μού είπε ότι θα αυτοκτονήσει»

30/01/2023 | 11:48
Αθηνά Δρέττα στο TheCaller: «Αριστερά και Δεξιά δεν υπάρχουν πια παρά ως φαντάσματα του εαυτού τους»

30/01/2023 | 10:41
Μάνος Δασκαλάκης – Πρωινό: «Έκανε πρόταση και έδωσε δαχτυλίδι στη νέα του σύντροφο»- Διαψεύδει ο ίδιος
30/01/2023 | 13:48
Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 που έπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας – Αγνοούνται οι δύο χειριστές

30/01/2023 | 15:21
Συγκλονίζει η μητέρα της 37χρονης Ανθής που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της: «Τα εγγόνια μου όταν το έμαθαν ούρλιαξαν»
Δημοφιλή

Ανδραβίδα -Πτώση F-4: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες
