Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αλμυρός: Σε αυτήν την κατάσταση ήταν τα μηχανήματα του λούνα παρκ λίγες ώρες μετά την τραγωδία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αποκαλυπτικές για την κατάσταση στην οποία ήταν τα μηχανήματα του μοιραίου λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου, είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το magnesianews.gr.

Αποκαλυπτικές για την κατάσταση στην οποία ήταν τα μηχανήματα του μοιραίου λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου, είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το magnesianews.gr.

Ο φακός του magnesianews.gr βρέθηκε στο λούνα παρκ του Αλμυρού, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν και οι εικόνες που κατέγραψε, γεννούν ερωτήματα για την ασφάλεια των παιχνιδιών, αλλά και τον τρόπο της εγκατάστασής τους.

Στις εικόνες φαίνονται τα μηχανήματα- παιχνίδια να στηρίζονται σε τσιμεντόλιθους και ξύλα κόντρα πλακέ, να είναι δεμένα με ιμάντες αλλά και πίσω από την ωραία εικόνα των παιχνιδιών να υπάρχουν πεταμένα κατσαβίδια κι άλλα εργαλεία. Επίσης μεγάλος μέρος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και καλωδίων που διατρέχουν την εγκατάσταση είναι εκτεθειμένα, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το αν έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από αρμόδιους υπαλλήλους.

To χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν η 14χρονη Σεράινα έχασε τη ζωή της λίγες μόλις ώρες πριν την ολοκλήρωση του παζαριού στον Αλμυρό.

Η 14χρονη διασκέδαζε σε παιχνίδι του λούνα παρκ, το λεγόμενο «χαλί», ωστόσο μέσα σε δευτερόλεπτα έφυγε από τη θέση της, χτύπησε σε παρακείμενο παιχνίδι και κατέληξε στο έδαφος.

Η τελευταία σελίδα του δράματος γράφτηκε την περασμένη Τρίτη, όπου η οικογένειά της, φίλοι, συμμαθητές, συγγενείς και κάτοικοι του Αλμυρού είπαν το τελευταίο αντίο στη Σεράινα.

Τι κατέθεσαν η ιδιοκτήτρια και ο χειριστής

Οι δηλώσεις των υπευθύνων και οι μαρτυρίες ήταν πολλές. Η 73χρονη ιδιοκτήτρια, που φέρει τον τίτλο της «βασίλισσας» των λούνα παρκ, φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή της στην Εισαγγελέα πως τα παιχνίδια του λούνα παρκ είναι πιστοποιημένα και πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.
Από την πλευρά του ο χειριστής του παιχνιδιού διαμέσου του δικηγόρου του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να επέμβει στην ταχύτητα του μηχανήματος, καθώς το χειριστήριο διαθέτει μόνο δύο κουμπιά για κίνηση προς τα αριστερά ή προς δεξιά και είπε ότι όσα λέγονται για αυτόματη αύξηση της ταχύτητας, δεν είναι ακριβή αποδίδοντας το χαμό της Σεράινας στην…κακιά στιγμή.

Τι λέει ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού

Ο πρώην πλέον Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, στου οποίου τη θητεία έλαβε χώρα το παζάρι, μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend για το τραγικό γεγονός. «Ο δήμαρχος κάνει ένα συμφωνητικό με τον κάθε ιδιοκτήτη, στον οποίο επιβάλλει τους όρους λειτουργίας. Όταν κατατεθούν οι πιστοποιήσεις, δίνουμε την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των λούνα παρκ» σημείωσε ο κ. Εσερίδης και πρόσθεσε ότι «τα μηχανήματα είχαν όλες τις πιστοποιήσεις. Πληρούσαν τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Οι έλεγχοι ασφαλείας είναι θέμα ιδιοκτησίας. Πιθανό να προέκυψε κάποιο πρόβλημα. Αναμένουμε τα πορίσματα των μηχανικών» κατέληξε.

Send this to a friend