Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αμβρόσιος: «Μπορεί με τον Αρχιεπίσκοπο να έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά δεν ανέφερα τίποτα περί παραίτησης του»

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων  Αμβρόσιος τα περί αναφοράς του σε παραίτηση Ιερώνυμου κατά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων  Αμβρόσιος τα περί αναφοράς του σε παραίτηση Ιερώνυμου κατά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ λέει: «Είπα ότι το θέμα των εφημέριων είναι πολύ καυτό και αυτό πρέπει να συζητήσουμε, ενώ τα περιουσιακά είναι δεύτερα σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε και τίποτε άλλο»

«Δεν ανέφερα τίποτα περί παραίτησης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ιεραρχίας. Μίλησα μόνο υπέρ των εφημέριων και όχι κατά του αρχιεπισκόπου», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κκ.Αμβρόσιος, προσθέτοντας μάλιστα ότι «εάν ένοιωθα την ανάγκη να πω για παραίτηση του αρχιεπισκόπου, θα το έλεγα, διότι δεν διστάζω να πω την γνώμη μου.»

Τονίζοντας πως: «Πήγα στην συνεδρίαση της ιεραρχίας, όντας ασθενής και παρακάλεσα να μιλήσω και να φύγω. Πρώτα είπα ότι το θέμα των εφημέριων είναι πολύ καυτό και αυτό πρέπει να συζητήσουμε, ενώ τα περιουσιακά είναι δεύτερα σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε και τίποτε άλλο. Δεν ανέφερα τίποτα περί παραίτησης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου».

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι μία ψευδής είδηση. Διότι, μπορεί με τον αρχιεπίσκοπο να έχω διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν τον μάχομαι με την έννοια ότι είπα κάτι για παραίτησή του. Δεν ήμουν στην συνεδρίαση της ιεραρχίας την στιγμή που δημιουργήθηκε ένταση και έφυγαν δυο αρχιερείς. Δεν ήμουν εκεί, για να πω ότι μέσα σε αυτή την ένταση ανέφερα και κάτι που δεν ακούστηκε καλά».

Τέλος είπε με ένταση πως: «Είναι κακοήθεια αυτό και μάλλον είναι για να πλήξουν τον αρχιεπίσκοπο. Εάν ένοιωθα την ανάγκη να πω για παραίτηση του αρχιεπισκόπου, θα το έλεγα, διότι δεν διστάζω να πω την γνώμη μου. Τον παρεκάλεσα να δούμε με πολύ προσοχή το θέμα της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου. Μίλησα υπέρ των εφημέριων και όχι κατά του αρχιεπισκόπου. Έπειτα παρεκάλεσα να μου επιτρέψουν να φύγω, διότι ήμουν ασθενής».

Send this to a friend