Αθήνα

30 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Οι δικαστικοί δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν»: Ανακοίνωση- «καταπέλτης» κατά Σακελλαρίου από την Ένωση Δικαστών του ΣτΕ

Τη δυσφορία της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προκάλεσε η παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου από τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, για τον οποίο επεφύλαξαν περισσότερες από μία αιχμές.

Το Δ.Σ. της Ένωσης τονίζει ότι «συνεπές προς τις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του», ενώ διαβεβαιώνει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο».

«Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν», είναι η τελευταία φράση της ανακοίνωσης, «καρφώνοντας» με αυτόν τον τρόπο τον κ. Σακελλαρίου για τις on camera δηλώσεις του την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν.

Ο Αντιπρόεδρος ​Ε. Αργυρός, Πάρεδρος

Η Γενική Γραμματέας Ε.Κουράκου, Εισηγητής

Ο Ταμίας, Ν. Νικολάκης, Εισηγητής

Το αναπληρωματικό μέλος Ε.Κουλεντιανού, Εισηγητής

Το αναπληρωματικό μέλος Δ. Τσαρούχας, Εισηγητής».

Send this to a friend