• Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου
  • 23:49

Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αναρχική Ομοσπονδία σε κυβέρνηση: "Μην τολμήσετε να εκδώσετε στην Τουρκία τους 9 Κούρδους"

H αναρχική ομοσπονδία καλεί το κράτος και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εκδώσει στην Τουρκία τους 9 Κούρδους που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική σε διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στην ανάρτησή της στο διαδίκτυο υποστηρίζουν «Οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι μηχανισμοί, που μέχρι χθες έπνεαν τα μένεα κατά του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν, αυτοί που τα «έδωσαν όλα» για να προστατευθούν οι Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τώρα ουρλιάζουν ενάντια σε αγωνιστές». Όπως αναφέρουν: "Από τη μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιζόμενη, διεθνιστική δύναμη, πρώτα από όλα στη δική μας γεωπολιτική γωνιά του κόσμου".

Η ανάρτησή τους στο διαδίκτυο

Εννέα μέλη της Τουρκικής/Κουρδικής επαναστατικής οργάνωσης DHKP-C συνελήφθησαν μετά από μια θεαματική επιχείρηση της αστυνομίας στην Αθήνα. Με έναν εντελώς προβλέψιμο τρόπο η γνωστή τρομολαγνική ορχήστρα, αυτή που πάντα στήνεται μετά από τη σύλληψη οποιουδήποτε αγωνιστή ανεξάρτητα αν είναι ντόπιος ή όχι, ξέσπασε στα ΜΜΕ. Η αφήγηση περιελάμβανε υποτιθέμενο «χτύπημα» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογαν, «ξένους τρομοκράτες που αλωνίζουν», εθνικούς κινδύνους, γενικευμένη ανομία...

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα εμπλέκεται σε πολεμικούς άξονες στην περιοχή της Ανατολικής μεσογείου, που ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ – Ρωσίας καθώς και περιφερειακών δυνάμεων (Ισραήλ, Ιραν, Σ.Αραβία, Τουρκία) συγκροτεί στρατόπεδα εν όψει των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που ήδη μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες,  ανυπολόγιστες καταστροφές στη γειτονιά μας, η κοινωνική επαγρύπνηση και η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι η μόνη απάντηση.

Οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι μηχανισμοί, που μέχρι χθες έπνεαν τα μένεα κατά του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν, αυτοί που τα «έδωσαν όλα» για να προστατευθούν οι Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τώρα ουρλιάζουν ενάντια σε αγωνιστές που καθημερινά ματώνουν πολεμώντας αυτό το καθεστώς.
Δεν είναι περίεργο. Πίσω από τις εθνικές κορώνες, πολύ περισσότερο πίσω από τις κορώνες για δημοκρατίες και δικαιώματα η ταξική και κοινωνική θέση είναι αυτή που καθορίζει ποιοι είναι εχθροί και ποιοι φίλοι. Ένα πραξικόπημα είναι αποδεκτός τρόπος αντίστασης σε έναν δικτάτορα, ο μαζικός αγώνας από τη βάση δεν είναι. Το λάβαμε το μήνυμα...

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν, το ελληνικό κράτος, δηλαδή ο Σύριζα επέλεξε να κάνει ένα δώρο στο Τουρκικό κράτος συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης όταν αγωνιστές απαγονταν από τη μέση του δρόμου και στέλνονταν πακέτο στην τουρκία και στον θάνατο.  Κι αυτό ήταν αναμενόμενο. Η συνέχεια του κράτους είναι δεδομένη.

Από τη μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιζόμενη, διεθνιστική δύναμη, πρώτα από όλα στη δική μας γεωπολιτική γωνιά του κόσμου. Από το DHKP-C ώς το PKK και τους Τούρκους και Κούρδους αναρχικούς και άλλους αγωνιστές. Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, στην παρούσα συγκυρία και με τους παρόντες κινδύνους που φτάνουν έως και τον πόλεμο, είναι επουσιώδεις και πολυτέλεια. Ένα δίχτυ αλληλεγγύης πρέπει να στηθεί ανάμεσα στους αγωνιζόμενους. Ένα δίχτυ που είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος στον εχθρό. Στον εχθρό που βρίσκεται στις κρατικές ελίτ, στους καπιταλιστές και τους μηχανισμούς εξουσίας και στην Ελλάδα και στην Τουρκία και παντού. Ένα δίχτυ αντίστοιχο με αυτό που έχει ο εχθρός και που το είδαμε άλλη μια φορά να απλώνεται με την σύλληψη των εννέα αγωνιστών και την πρωτοφανή κακοποίηση και βασανισμό τους  τους από τους διωκτικούς μηχανισμούς αλλά και με την εκδικητική πολιτική απομόνωσης και διασποράς των , προφυλακισμένων πλέον, σε διαφορετικές φυλακές ανά τη χώρα.

Στεκόμαστε λοιπόν στο πλευρό των συλληφθέντων. Κι επειδή αυτή η ιστορία μόλις άρχισε ένα πράγμα έχουμε να πούμε στο Ελληνικό κράτος και τον Σύριζα: Μην τολμήσετε να τους εκδώσετε στην Τουρκία, μην τολμήσετε να τους στείλετε στα βασανιστήρια και τον θάνατο.
Θα επανέλθουμε.

Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν, σπάζοντας στην πράξη τις απαγορεύσεις του Ελληνικού κράτους..

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

 

Send this to a friend