
ΕΛΛΑΔΑ
Στην εισήγηση για τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν στη χώρα μας για την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον, καταλήγει αυτή την ώρα η επιτροπή των Ειδικών.
Οι ειδικοί εισηγούνται μεταξύ άλλων τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Όμικρον, που αναμένεται ότι θα καταστεί κυρίαρχη το επόμενο διάστημα και στη χώρα μας αναμένεται ότι θα τεθούν σε ισχύ μετά τις γιορτές.
Υπενθυμίζεται ότι την επιβολή μέτρων είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Η μετάλλαξη έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υψηλή μεταδοτικότητά της θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα συστήματα Υγείας.
«Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις εορτές. Θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αλλά παρακολουθούμε την πανδημία» είχε αναφέρει ο κ. Πλεύρης, που κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια των εορτών και στη συνέχεια να κάνουν το self test.
«Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα μετά τις εορτές. Θα δούμε τι θα μας προτείνουν οι ειδικοί και τι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η βούληση είναι να γίνει το εορταστικό διάστημα με τα ισχύοντα μέτρα», ξεκαθάρισε.
Αύριο οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων
Στο τραπέζι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να τεθούν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιηθεί προκειμένου οι ειδικοί να καταλήξουν στο πακέτο των μέτρων που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για την περίοδο μετά τις 3 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, προσανατολίζονται στην αναστολή των σχολικών εκδρομών, ενώ κάποιοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι θα ήταν χρήσιμη η αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία, πότε δηλαδή θα πρέπει να κλείνει ένα σχολείο όταν καταγράφονται κρούσματα του κορονοϊού.
Μεταξύ αυτών που τέθηκαν στο τραπέζι για να ισχύσουν σε δεύτερο χρόνο, είναι οι περιορισμοί στα ωράρια σε εστίαση και διασκέδαση, περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρου, καθώς και η επέκταση της τηλεργασίας.
Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή στην κυβέρνηση για άμεση εφαρμογή, πριν από τα Χριστούγεννα, το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγήν ιχθύος για το ποια τελικά θα υιοθετήσει, ειδικά μετά τη χθεσινή ανατροπή που τα rapid test για την είσοδο των εμβολιασμένων στην εστίαση έγιναν τελικά self test.
Σε κάθε περίπτωση, αύριο το πρωί θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις είτε από τον υπουργό Υγείας είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ροή Ειδήσεων
21/05/2025 | 11:30
Εριέττα Κούρκουλου: «Στις προηγούμενες σχέσεις μου υπήρχε μια δυσκολία, την οικονομική δύναμη την είχα εγώ»
21/05/2025 | 11:10
Οι ΗΠΑ αναμένουν τους όρους της Ρωσίας ώστε να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός εντός «ημερών» με την Ουκρανία

21/05/2025 | 11:08
Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα είναι θεματοφύλακας της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

21/05/2025 | 10:40
Καταιγιστικές αποκαλύψεις στη δίκη του Diddy: Απείλησε με sex tapes και απαίτησε 20.000 δολάρια από τη μητέρα της Κάσι
21/05/2025 | 10:30
Τηλεθέαση: Ξανά στην κορυφή η Φαίη Σκορδά – Ανεβασμένοι Φώτης και Τζένη με το Πρωίαν σε είδον
21/05/2025 | 10:20
Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας – Είχε βάλει φωτιά σε 76χρονη κατά τη διάρκεια ληστείας
21/05/2025 | 10:10
Εκπρόσωπος Μπάιντεν: Η διάγνωση για τον καρκίνο του τέως προέδρου των ΗΠΑ έγινε την περασμένη εβδομάδα

20/05/2025 | 13:28
Νέα τροπή στην υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Λάρισα: Τρεις οι κατηγορούμενοι – Διώκεται και ο πατέρας
20/05/2025 | 18:11
Αφροδίτη Γραμμέλη κατά Στάθη Αγγελόπουλου: «Έχω αρχίσει να θυμώνω με αυτή την απαξίωση»
20/05/2025 | 12:00
Σπύρος Μπιμπίλας για Νίκο Γαλανό: «Τον τελευταίο χρόνο είχε αρρωστήσει, ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση»

20/05/2025 | 12:10
Eurovision 2025: Η σέξι φωτογραφία των εκπροσώπων Μάλτας και Φινλανδίας μετά τον τελικό
20/05/2025 | 16:18
Γιώργος Λιάγκας: Ένταση στο Πρωινό με Καλύβα – Πετρογιάννη – «Εγώ Φωτεινή μου δεν προέρχομαι από το lifestyle»
20/05/2025 | 17:44
Φωκάς Ευαγγελινός: «Η Klavdia με έκανε και έκλαιγα όταν τραγούδησε στον τελικό της Eurovision»

20/05/2025 | 16:00
Σε σοβαρή κατάσταση με μηνιγγοεγκεφαλίτιδα ο μαθητής του 6ου ΕΠΑΛ Αθήνας – Νοσηλεύεται σε ΜΑΦ – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
20/05/2025 | 17:10
Κραυγή αγωνίας από τον ΟΗΕ για τη Γάζα: 14.000 μωρά θα πεθάνουν σε 48 ώρες αν δεν φτάσει βοήθεια
20/05/2025 | 18:02
Πέλλα: Καταδικάστηκε δάσκαλος γιατί έδειχνε σε μαθητές βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο

20/05/2025 | 12:30
Ο Γιάννης Μπέζος σε μια σπάνια εξομολόγηση για τη Ναταλία Τσαλίκη: «Είμαστε συνταξιδιώτες στο χρόνο»
20/05/2025 | 19:16
Όλγα Κεφαλογιάννη για το διαζύγιο και τη δικαστική διαμάχη με τον Μίνωα Μάτσα: «Υπέστην εκβιασμό»
20/05/2025 | 19:47
Λάρισα – Η κατάθεση της παιδιάτρου που εξέτασε τα δύο παιδιά που κακοποιήθηκαν: «Ο Γιάννης με έκαψε στο πρόσωπο»
Σχετικά Άρθρα

Νέα τροπή στην υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Λάρισα: Τρεις οι κατηγορούμενοι – Διώκεται και ο πατέρας

Σε σοβαρή κατάσταση με μηνιγγοεγκεφαλίτιδα ο μαθητής του 6ου ΕΠΑΛ Αθήνας – Νοσηλεύεται σε ΜΑΦ – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
