Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού 10χρονου στο Βόλο: «Δεν τον κακοποίησαν οι τρεις ανήλικοι συμμαθητές του»

Ομόφωνα αθώα κρίθηκαν τρία ανήλικα παιδιά, τα οποία είχαν κατηγορηθεί ότι βίασαν τον Οκτώβριο του 2016 έναν 10χρονο στις τουαλέτες σχολείου στο Βόλο. 

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες, Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, με τη δίκη να ολοκληρώνεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Από τη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προέκυψε η μη ταυτοποίηση βιασμού του 10χρονου από τους κατηγορούμενους συμμαθητές του και οι δικαστές έκριναν ότι οι πράξεις των υπό κατηγορία μαθητών, όπως είχαν περιγραφεί από τον 10χρονο στους γονείς του, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι κατηγορούμενοι μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, δεν παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία, αλλά παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής.

Η δίκη διήρκεσε 12 ολόκληρες ώρες καθώς ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί, ολοκληρώθηκε στις 22.15 και η απόφαση εκδόθηκε 50 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου δίκασε την υπόθεση κεκλεισμένων των θυρών και εξέτασε επτά μάρτυρες, για να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο φως στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε των αθώωση των τριών κατηγορούμενων μαθητών, που εκπροσωπήθηκαν διά των συνηγόρων τους, πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα από τους δικαστές και αφορά τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, καθώς το Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι πράξεις που τους καταλογίστηκαν δεν τελέστηκαν.

Η αποκάλυψη της κακοποίησης, όπως είναι γνωστό, συνέβη στις 26 Οκτωβρίου 2016 οπότε βραδινές ώρες ο πατέρας του 10χρονου απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και έξαλλος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση.

Ο γιος του είχε λύσει επιτέλους τη σιωπή, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές. Για αρκετό διάστημα δεν μιλούσε γιατί ήταν τρομαγμένος. Οι γονείς του είχαν αντιληφθεί ότι κάτι συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσαν να διανοηθούν... Μαθητές του σχολείου του παιδιού προχωρούσαν σε πράξεις φρίκης σε βάρος του γιου τους, ενώ οι ίδιοι ήταν ήσυχοι ότι ο 10χρονος παρακολουθούσε τα μαθήματά του στο σχολείο, όπου υποτίθεται ότι ήταν ασφαλής.

Send this to a friend