• Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου
  • 00:45

Αθήνα

7 oC

αίθριος καιρός

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί- Οι πρώτες εικόνες

Οι Έλληνες στρατιωτικοί αναχώρησαν από την Αδριανούπολη στις 12.20 π.μ. με προορισμό το αεροδρόμιο.

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφτασαν είκοσι λεπτά μετά τις 2 στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου τους περίμενε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη, νωρίτερα, οι δύο Έλληνες βρέθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών για να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αδριανούπολης για τις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις.

Στις 3 θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το militaire.gr, η ώρα προσγείωσης του αεροσκάφους της ΠΑ που θα μεταφέρει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στη Θεσσαλονίκη έχει προσδιοριστεί η 1.30 το πρωί. Ώρα άφιξης του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη η τρίτη πρωϊνή.

Στο αεροσκάφος επιβάινουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Αμέσως μετά θα τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου θα τους υποδεχτούν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ.

Οι πρώτες εικόνες

Στις πρώτες εικόνες που ήρθαν στο φως από την έξοδο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης διακρίνεται η έντονη δραστηριότητα των ιθυνόντων για την απελευθέρωση Κούκλατζη και Μητρετώδη, όσο και το βαν που τους μεταφέρει να αναχωρεί από το χώρο κράτησής τους.

Send this to a friend