Αθήνα

21 oC

σποραδικές νεφώσεις

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Έφυγε ο Ανδρέας Μπόμης

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπόμης, το απόγευμα της Παρασκευής (9/11).

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπόμης, το απόγευμα της Παρασκευής (9/11).

Ο Ανδρέας Μπόμης, διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης, διευθυντής και αρχισυντάκτης σε μεγάλες εφημερίδες, επικεφαλής ειδικών εκδόσεων, ενώ στα εκδοτικά του «παιδιά», συγκαταλέγονται το «Εθνοσπόρ», ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Έθνος και η αθλητική εφημερίδα «Η Πράσινη».

Την ιστορική του διαδρομή και απόλυτα επιτυχημένη πορεία του στο χώρο του ελληνικού πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, επισφράγισαν δύο σημαντικές βραβεύσεις, από το Ίδρυμα Μπότση και από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Ο Ανδρέας Μπόμης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1938 στον Πειραιά. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1950, από το περιοδικό Αυτοδιοίκηση, εκδότης του οποίου ήταν ο πατέρας του Παναγιώτης.

Το 1960 προσελήφθη στην Απογευματινή, ως βοηθός του Χάρη Λυμπερόπουλου, ο οποίος ήταν διευθυντής του αθλητικού τμήματος.

Στα αθλητικά παρέμεινε επί 24 χρόνια, άσχετα αν στη συνέχεια ανέλαβε αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος και αργότερα όλης της εφημερίδας.

Ήταν διευθυντής έκδοσης στον «Ελεύθερο Τύπο», ενώ από το 1984 διετέλεσε αρχισυντάκτης των αθλητικών στο «Έθνος», μετά εκδοτικός σύμβουλος της εφημερίδας, αλλά και γενικός διευθυντής του περιοδικού «Εικόνες».

Υπήρξε εμπνευστής του περιοδικού «Εθνοσπόρ», το οποίο έβγαινε κάθε Δευτέρα σε ιλουστρασιόν χαρτί μαζί με την εφημερίδα.

Έκλεισε τη δημοσιογραφική του διαδρομή στον ΔΟΛ ως επικεφαλής του τμήματος ειδικών εκδόσεων, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής του κυκλοφόρησε έντεκα αθλητικά βιβλία.

Παράλληλα, δίδαξε τις νέες γενιές δημοσιογράφων και έξω από τις αίθουσες σύνταξης, σε σχολές δημοσιογραφίας, με τελευταία εκείνη του ΑΝΤ1.

Η επιμνημόσυνος δέηση θα γίνει την Δευτέρα στις 15:00 στη Ζωοδόχο Πηγή Μελισσίων και η κηδεία στη συνέχεια στο νεκροταφείο των Μελισσίων.

Send this to a friend