Αθήνα

22 oC

αραιές νεφώσεις

«Εμφύλιος» στην Εκκλησία! Άνθιμος κατά Ιερώνυμου: Εκτέθηκε για την συναλλαγή που επιχείρησε με τον Τσίπρα

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Τα εν Δήμω” της TV100 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπό συζήτηση συμφωνία πολιτείας – εκκλησίας.

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Τα εν Δήμω” της TV100 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπό συζήτηση συμφωνία πολιτείας – εκκλησίας.

Ο κ. Άνθιμος, όπως αναφέρει το fm100.gr, τόνισε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το πλαίσιο της συμφωνίας εκκλησίας και πολιτείας και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο κόστισε πάρα πολύ στον Μακαριότατο».

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Εγώ λυπούμαι για αυτό, γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας Αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. Πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες – γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας» επισήμανε χαρακτηριστικά στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Όσο για το αν εκτιμά ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ‘ναι’. Όχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων».

Τέλος, ο κ. Άνθιμος ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

«Στην αρχή μαλώσαμε -έτσι με τα λόγια- σαν καλά, αλλά λίγο μεγαλωμένα παιδιά. Έτσι το είδα εγώ. Πάνε αυτά. Έχουν διαγραφεί» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει, ότι με τον Γιάννη Μπουτάρη έχει πολύ καλή συνεργασία, ενώ δεν έκρυψε ότι τρέφει συμπάθεια προς το πρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης μιας και αγωνίζεται και έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα από πλευράς προσφοράς προς την κοινωνία.

Send this to a friend