Αθήνα

23 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αντιδράσεις στο Φάληρο με τον "Κόκκινο άγγελο"- Θυμίζει Εωσφόρο λένε οι κάτοικοι και ζητούν την απομάκρυνσή του

Ένα έργο του διεθνούς φήμης γλύπτη Κωστή Γεωργίου, που στήθηκε στο Φάληρο, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους. 

Απεικονίζεται ένας τεράστιος άγγελος που στέκεται σε ύψος οκτώ μέτρων και ονομάζεται "Phylax".

Ορισμένοι κάτοικοι θεωρούν ότι προσβάλλει τα χριστιανικά ήθη, καθώς όπως αναφέρουν, το κόκκινο χρώμα τον κάνει να μοιάζει με Εωσφόρο.

Μάλιστα, κάποιοι κάτοικοι ζητούν από τον Δήμο να το απομακρύνει, ενώ την Τετάρτη το βράδυ άγνωστοι έριξαν άσπρες μπογιές και το βανδάλισαν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δημιουργός στον ΣΚΑΙ: «η ιστορία αυτή ξεκίνησε από την Ελεύθερη Ώρα» και ανέφερε ότι δηλώσεις εκεί έκανε ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης».

Ο γλύπτης τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να προσδίδει κάποιος σε ένα γλυπτό απερίσκεπτες πρακτικές. Ουδέποτε στο εξωτερικό υπήρξε αντίδραση. Δηλαδή τι πρέπει να βάλουμε έναν Ποσειδώνα επειδή είναι δίπλα στη θάλασσα; Η λογική του έργου τέχνης είναι να δώσει νέους κώδικες, να βάλει τους ανθρώπους να σκέφτονται. Δεν έχει σχέση με θρησκείες και συμβολισμούς.

Δηλαδή ο σατανάς αν υπάρχει έχει κόκκινο χρώμα; Υπάρχουν άγγελοι με κόκκινα φτερά και κόκκινη κόμη. Υποτίθεται ότι είναι Χριστιανοί αυτοί που κάνουν τις αντιδράσεις, αλλά η ψυχή τους είναι αντιχριστιανική».

«Κάθε  συνειρμός με αξίες και  έννοιες της Χριστιανικής Πίστης και ειδικότερα με τους Αγγέλους, δεν δικαιολογείται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Σημειώνεται ότι το κόκκινο χρώμα είναι κατατεθέν του έργου του, αφού σχεδόν όλα του τα γλυπτά  είναι κόκκινα.

Δείτε παλαιότερα έργα του στην Κίνα και τη Σανγκάη:


 

Send this to a friend