Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα ο 29χρονος που συνελήφθη για τα τρομοδέματα

Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο 29χρονος που συνελήφθη για την αποστολή τρομοδεμάτων. Έτσι θα επανέλθει το μεσημέρι της Τρίτης ενώπιον του εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Μέχρι στιγμής κατηγορείται για την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στον Λουκά Παπαδήμο, που είχε προκαλέσει τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, ενώ αναμένεται να του απαγγελθούν και συμπληρωματικές κατηγορίες για τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του, από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών στον οποίο θα οδηγηθεί στη συνέχεια.

"Αρχηγός" στις ένοπλες οργανώσεις ο 29χρονος που έστειλε βόμβες σε Παπαδήμο & Σόιμπλε - Τι αναζητά τώρα η αντιτρομοκρατική

Πιο συγκεκριμένα, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. διώκεται για:

  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση -  Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου
  • Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα παραπάνω αδικήματα τελέστηκαν από την 29χρονο, με τρόπο, σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας.

"Αρχηγός" στις ένοπλες οργανώσεις ο 29χρονος που έστειλε βόμβες σε Παπαδήμο & Σόιμπλε - Τι αναζητά τώρα η αντιτρομοκρατική

Ακόμη διώξεις σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκαν για:

  • Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα
  • Διακίνηση ναρκωτικών

Αμέσως μετά την προσαγωγή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, λόγω τραυματισμού του στο πόδι κατά τη σύλληψη.

Στόχους αμερικανικών συμφερόντων

Φάκελους με παραλήπτες-στόχους αμερικανικού ενδιαφέροντος εντόπισαν οι Αρχές κατά τις έρευνες στη γιάφκα της Αλκαμένους, όπου συνελήφθη το Σάββατο ο 29χρονος ύποπτος για την αποστολή τρομο-δεμάτων.

Οι στόχοι ενδέχεται να συνδέονταν με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον στα μέσα Οκτωβρίου.

Ερευνώνται επίσης τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του αλλά και στο διαμέρισμα. Κάποια εξ αυτών είναι για αυτοκίνητα ενώ κάποια αλλά ενδέχεται να αντιστοιχούν σε γκαράζ ή άλλους χώρους που θα μπορούσαν αν χρησιμοποιηθούν ως γιάφκες.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται επίσης τα τρία κινητά τηλεφωνά, τα πέντε πακέτα σύνδεσης και οι κάρτες SIM που βρέθηκαν, καθώς αναμένεται να αποκαλύψουν τις επαφές του 29χρονου και τυχόν συνεργάτες του.

Send this to a friend