Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Όσοι επιτίθενται σήμερα στον Ιερώνυμο, προηγουμένως τον επαινούσαν»: Απάντηση κύκλων της Εκκλησίας στις επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου

Κύκλοι της Εκκλησίας στέλνουν σήμερα την απάντησή τους σε όσους βάλλουν κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, μετά την απόρριψη από την Ιερά Σύνοδο της Συμφωνίας Εκκλησίας- Κράτους.

Κύκλοι της Εκκλησίας στέλνουν σήμερα την απάντησή τους σε όσους βάλλουν κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, μετά την απόρριψη από την Ιερά Σύνοδο της Συμφωνίας Εκκλησίας- Κράτους.

Μάλιστα, αποκάλυψαν ότι στην ομιλία του κατά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που συνοδεύτηκε από εντάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους Ιεράρχες αποκάλυψε ότι δέχεται επιθέσεις και επικρίσεις από τους ίδιους Ιεράρχες που προηγουμένως τον συνέχαιραν για την Συμφωνία στην οποία κατέληξε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το μισθολογικό των ιερέων και την εκκλησιαστική περιουσία.

Τι ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα με κύκλους της Εκκλησίας

Πρίν συνέλθει ἡ Δ.Ι.Σ. τοῦ Νοεμβρίου ἐκάλεσα καί συνωμίλησα μέ μερικούς Ἀρχιερεῖς τό θέμα (δέν ἀναφέρω τά ὀνόματά τους), ὅποιος θέλει ὅμως μπορεῖ ἀπό μόνος του νά τό δηλώσει, καί τούς ἀνακοίνωσα τά τῆς συναντήσεώς μου αὐτῆς καί τά τῆς συζητήσεως μας.
Ὅλοι μέ συνεχάρησαν, ἕνας δέ ἐξ αὐτῶν φεύγοντας μέ ἀσπάστηκε, λέγοντάς μου στό αὐτί «συγχαρητήρια, αὐτό μόνον ἐσύ μποροῦσες νά τό καταφέρεις». Δυστυχῶς εἶναι καί αὐτός ἕνας ἐκ τῶν σήμερα διαμαρτυρομένων ἐναντίον μου.

Ακολούθησε, μάλιστα, μπαράζ δηλώσεων στα μέσα επικοινωνίας από κληρικούς που υποστήριζαν την Συμφωνία και τον Αρχιεπίσκοπο και άλλους που καταφέρονταν με ένταση εναντίον του, με την Εκκλησία να έχει διχαστεί στο θέμα αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μάλιστα «πυρά» προς τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές της Συμφωνίας, ο Πειραιώς Σαραφείμ, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τη Συμφωνία Πολιτείας Εκκλησίας σημειώνοντας:  «Υπεύθυνοι για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος».

«Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας. Υπεύθυνος για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος. «Πήγαν να παγιδεύσουν την εκκλησία πετώντας μας από το μισθολόγιο, θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους», ανέφερε επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς
Τόνισε επίσης ότι η εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού «όπως ακριβώς οι Άγιοι Απόστολοι μάς παρέδωσαν». Πρόσθεσε ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο πρώτος μεταξύ 81 ίσων, «η ορθόδοξη εκκλησία είναι συνοδική και όχι ενός ανδρός αρχή όπως η Παπική»

Send this to a friend