Αθήνα

23 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Οι απίστευτοι κλάδοι του Δημοσίου! Παγιδοθέτης, σημειωτής, σπερματεγχύτης…

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δρομολογεί μεγάλες αλλαγές στο δημόσιο τομέα με το νέο κλαδολόγιο καθώς όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η απλοποίηση των κλάδων φάρμακο για την αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους, αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη...

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δρομολογεί μεγάλες αλλαγές στο δημόσιο τομέα με το νέο κλαδολόγιο καθώς όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η απλοποίηση των κλάδων είναι φάρμακο για την αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους.

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας στο Υπουργείου, με σκοπό να καταγράψει και να αναμορφώσει το κλαδολόγιο του Δημοσίου, στο οποίο καταγράφονται 1.440 κλάδοι,   και παράλληλα να προτείνει την αναμόρφωση και τη συγχώνευση των κλάδων, προκειμένου να μειωθούν πιθανότατα σε 400, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν στο Έθνος αρμόδιες πηγές.

«Η απλοποίηση των κλάδων από την υπερβολική εξειδίκευση, στη γενίκευση, θα αποτελέσει φάρμακο για την αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους», αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημειώνουν ότι, στην περίπτωση που μία υπηρεσία ζητάει συγκεκριμένο υπάλληλο, στο πλαίσιο της «κινητικότητας», είναι πιθανό να πρέπει να ξεπεραστούν δεκάδες εμπόδια, μόνο και μόνο από τον κλάδο και την ειδικότητα της θέσης που είναι κενή. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος» αναφέρονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις παράξενων κλάδων, που όπως γίνεται αντιληπτό αφορούν ελάχιστους, όπως:

Σημειωτής

Παγιδοθέτης

Σαπουνοποιός

Στασιάρχης

Τσιγκογράφος

Σπερματεγχύτης

Μετρ

Κατασκευαστής ιχαρίων.

Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε 22χρονος στο «Σωτηρία» – Γκάγκα: Όσοι νοσηλεύονται είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι
«Δήμητρα της Λέσβου»: Θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη στο Παλαιό Φάληρο;
Χρυσόγονος για αρνητές εμβολίου: Nόμιμη αργία ή διαθεσιμότητα μέχρι τη δημιουργία τείχους ανοσίας
Ίλιον: Χτυπούσαν ηλικιωμένη 100 ετών για να βρουν το χρηματοκιβώτιο – Φώναζε για βοήθεια (vid)
Πρώην φαντάρος στις Ειδικές Δυνάμεις: Με νάρκωσαν και με βίασαν στο ιατρείο του στρατοπέδου! (vid)
Κακοκαιρία: Χαλάζι και καταιγίδα σαρώνουν τώρα την Αθήνα