• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 21:56

Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Απίστευτες εικόνες στην Ναυπακτία: Πλημμυρισμένα υπόγεια & κατολισθήσεις- Κινδύνευσαν 55 άνθρωποι

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην Ναυπακτία, 55 άνθρωποι κινδύνευσαν από την έντονη βροχόπτωση και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαφύγουν τον κίνδυνο στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην  Ιονία Οδό.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην Ναυπακτία, 55 άνθρωποι κινδύνευσαν από την έντονη βροχόπτωση και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαφύγουν τον κίνδυνο στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην  Ιονία Οδό.

Όπως σημειώνει το nafpaktianews.gr, μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε Μακύνεια και Ρίζα ενώ σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν τη  Ναυπακτία και ιδιαίτερα τις περιοχές Πλατανίτη-Παλαιοπαναγιά και Ναυπακτου. Δεκάδες κλήσεις οι στην πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου για απάντληση υδάτων από υπόγεια.

Σοβαρά προβλήματα εξάλλου σημειώθηκαν και στην Εθνική οδό Αντιρρίου -Ναυπακτου με το νερό στον Πλατανίτη να φτάνει το ένα μέτρο και να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Σοβαρά προβλήματα-στο Γρίμποβο και την Ψανή καθώς Καλυδώνος στην Ναύπακτο.και στο Αντίρριο με τα νερά να έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι. Οσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της  Ιονίας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τι λέει ο δήμαρχος 

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Παναγιώτης Λουκόπουλος αναμένεται να ζητήσει να  κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Μακύνειας και του Πλατανίτη. Την περιοχή επισκέφθηκε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατούσε, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στην Αχαΐα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονταν, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όσον αφορά τώρα στην κατάσταση που επικρατεί σε Μακύνεια και Πλατανίτη, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι έχουν πλημμυρίσει πολλά υπόγεια σπιτιών, καθώς και εκτάσεις γης, ενώ όπως πρόσθεσε έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα. Επίσης, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λουκόπουλο, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στις ορεινές κοινότητες.

Send this to a friend