Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Από τη φυλακή η εντολή για την καταδρομική επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας; Ποια η ομάδα των «άγουρων κομάντο»

Τους δράστες της καταδρομικής επίθεσης στο ΑΤ Ομονοίας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αναζητούν οι αρχές, προσπαθώντας να βρουν την αρχή του νήματος.

Φαίνεται ότι οι αστυνομικοί θεωρούν ως εγκέφαλο της επίθεσης άτομο που βρίσκεται μέσα στις φυλακές, αλλά ηγείται μιας μεγάλης μερίδας αναρχικών των Εξαρχείων, που στρατολογεί για τις δράσεις της ανήλικους, αλλά και αλλοδαπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί από τις καταθέσεις των αστυνομικών του Α.Τ. Ομονοίας, αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους, διακρίνουν πως τα άτομα που πήραν μέρος στην καταδρομική επίθεση πυρπόλησης του τμήματος είναι ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας και μάλιστα ανάμεσα τους αρκετοί ανήλικοι και αλλοδαποί.

Όπως αναφέρεται στους αστυνομικούς κύκλους, το "χτύπημα" στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας έχει πολλά κοινά με τις επιθέσεις των αναρχικών του Σαββατοκύριακου, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην οδό Τοσίτσα και Πατησίων, αλλά και στην διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαρ. Τρικούπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ήδη έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους σε συγκεκριμένη ομάδα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μάλιστα το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει, κυρίως μετά την επίθεση και από συγκεκριμένες οδούς, είναι δυνατόν να τους οδηγήσει και μάλιστα σύντομα, τόσο στον εντολέα της επίθεσης, οποίος είναι στη φυλακή, όσο και για τους «άγουρους κομάντο» που έφεραν σε πέρας την καταδρομική επίθεση.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, μέσω αυτού του βιντεοληπτικού υλικού διαπιστώθηκε πως οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας, λίγη ώρα μετά την επίθεση άρχισαν να μπαίνουν σταδιακά στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να αισθανθούν προφυλαγμένοι από ενδεχόμενη άμεση αστυνομική αντίδραση.

 

Send this to a friend