Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

2.000 πρόσφυγες αναχωρούν από την Μόρια για τη Βόλβη- Άλλοι 1.000 θα αναχωρήσουν τον Οκτώβριο

Συνολικά 2.000 πρόσφυγες θα αναχωρήσουν μέσα στον Σεπτέμβρη από τη Μόρια για τη Βόλβη και οι πρώτοι 100 σήμερα Παρασκευή αναμένεται να πάρουν το πλοίο της γραμμής για την Καβάλα.

Από εκεί θα ταξιδεύσουν για τον καταυλισμό που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, δυναμικότητας περίπου 1200 ατόμων. Ανάλογες αναχωρήσεις έως και 400 ατόμων τη φορά, θα γίνονται όλη της επόμενη εβδομάδα με πλοία της γραμμής είτε προς Πειραιά είτε προς Καβάλα με προορισμό τη δομή της Βόλβης ή τη δομή του Κατσικά στην περιφέρεια Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, άλλα 1000 αιτούντες άσυλο θα αναχωρήσουν μέσα στον Οκτώβριο προς μια τρίτη δομή που θα λειτουργήσει στην περιφέρεια της Πρέβεζας.

Στόχος είναι οι μαζικές αυτές μετακινήσεις αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε κατηγορίες ευάλωτων ομάδων, μαζί με τις άλλες μετακινήσεις ατόμων που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, να οδηγήσουν σε καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στον κυρίως καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αλλά και στον άτυπο καταυλισμό με σκηνές που έχει δημιουργηθεί σε κτήματα γύρω από το ΚΥΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Send this to a friend