Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Η Ειρήνη είχε δανείσει πολλά χρήματα στον ηθικό αυτουργό»: Αποκάλυψη- «κεραυνός» της δικηγόρου της Λαγούδη

Όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τη σχέση της Ειρήνης Λαγούδη με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της.

Για τις τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις μίλησε στην υπόθεση ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη κ. Γιάννης Καλογριδάκης. «Η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί στο πρόσωπο ενός τουλάχιστον ηθικού αυτουργού, με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων φυσικών αυτουργών της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη», τονίζει ο κ. Καλογριδάκης και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο πρόσωπο, μέσω του δικηγόρου, αρνείται ότι του έχει ασκηθεί δίωξη, «ο κατηγορούμενος κλητεύεται στο τέλος, γι’ αυτό και η υπεράσπιση διατυμπανίζει ότι δεν έχει πάρει κάποια κλήση για το συγκεκριμένο άτομο. Ωστόσο, είναι ήδη κατηγορούμενος, το όνομά του υπάρχει στο γραφείο της Ανακρίτριας».

«Τα ονόματα των φυσικών αυτουργών είναι γνωστά. Υπάρχουν μέσα στη δικογραφία δεν είναι άγνωστα άτομα, έχουν δώσει καταθέσεις», ανέφερε ο κ. Καλογριδάκης σχετικά με τα πρόσωπα που υπάρχουν στο κάδρο του Ανακριτή ως οι φυσικοί αυτουργοί και τόνισε ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το σημείο.

Μάλιστα, όσον αφορά τα κίνητρα του ηθικού αυτουργού ο κ. Καλογριδάκης τόνισε ότι αυτά ήταν ερωτικά, αλλά και οικονομικά. «Η Ειρήνη είχε ερωτική σχέση μαζί του. Το θύμα με τον κατηγορούμενο είχαν μία άτυπη δανειακή σύμβαση, του είχε δανείσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό», αποκάλυψε ο κ. Καλογριδάκης και επεσήμανε ότι η έρευνα της οικογένειας από την πρώτη στιγμή βασίστηκε πάνω στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο κ. Καλογριδάκης αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην άσκηση ποινικών διώξεων, λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή η αστυνομία του Αγρινίου έσπευσε να χαρακτηρίσει το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη ως αυτοκτονία χωρίς να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Μάλιστα, τόνισε ότι η εισαγγελική αρχή πήρε την υπόθεση από την Ασφάλεια, κάτι που δεν είναι σύνηθες, και κάλεσε ο ίδιος σε κατάθεση τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Μετά το θάνατο της Ειρήνης, το σήμα του κινητού της εντοπίστηκε κοντά σε άμεσα εμπλεκόμενο άτομο»
Ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη μίλησε και για το στοιχείο – «κλειδί» που θα έδινε απαντήσεις στο θρίλερ του θανάτου της, το κινητό της, το οποίο ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καλογριδάκης, το κινητό της 44χρονης «έδωσε σήμα, μετά τον θάνατο της, κοντά σε πρόσωπο το οποίο είναι άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση και το οποίο γνώριζε πολύ καλά η Ειρήνη Λαγούδη».

Τέλος, ο κ. Καλογριδάκης δήλωσε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη αισθάνεται δικαιωμένη και τόνισε ότι τώρα αρχίζει ο αγώνας για όλους.

Send this to a friend