Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού

ΕΛΛΑΔΑ

Απομάκρυνση τοξικού αερίου χλωρίου στον Ασπρόπυργο από την Polyeco

Η Polyeco Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανέλαβε μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό που εξέδωσε η Αρχή

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, εξειδικευμένο συνεργείο της Polyeco, μετέβη το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, σε οικόπεδο στην περιοχή Άγιος Γεώργιος του Δήμου Ασπροπύργου, όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες συλλογής, καθαρισμού και μεταφοράς φιάλης που περιείχε υπολείμματα από το τοξικό αέριο χλώριο. Η φιάλη ήταν θαμμένη κάτω από μεγάλο όγκο χωμάτων και μπαζών από τον Ιούνιο του 2016. Ο χώρος εργασιών οριοθετήθηκε με χρήση προειδοποιητικής κορδέλας και πινακίδων σήμανσης δημιουργώντας δύο ζώνες ασφαλείας. Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση του εμπλεκόμενου προσωπικού σχετικά με τους κινδύνους του προς διαχείριση αποβλήτου, τις ενέργειες όλων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς και την υποχρεωτική χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Με τη χρήση μηχανήματος έργου απομακρύνθηκαν τα υλικά και με εξειδικευμένο εξοπλισμό και φορητούς μετρητές αερίων έγινε η εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης της φιάλης για τυχόν διαρροές. Στην συνέχεια έγινε η απορρύπανση της φιάλης με χρήση ειδικής συστοιχίας φίλτρων. Οι εργασίες απορρύπανσης ολοκληρώθηκαν αυθημερόν και ακολούθως έγινε η φόρτωση και μεταφορά της φιάλης στις εγκαταστάσεις της Polyeco, σύμφωνα με τον ADR, με σκοπό την περεταίρω περιβαλλοντικά ορθολογική διαχείρισή της.

Για ακόμα μία φορά η Polyeco Α.Ε. έφερε εις πέρας ένα πλέον απαιτητικό έργο διαχείρισης τοξικών αποβλήτων, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της χώρας μας.

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού
Ηράκλειο: 21χρονη κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες από πνευμονική εμβολή
Πέθανε στα 58 της η θεατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος Σοφία Αδαμίδου
Γλυκά Νερά-Ραγδαίες εξελίξεις: Νέες πληροφορίες για το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών – Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας
Γλυκά Νερά: Η περιγραφή του αρχηγού, οι συνεργοί και η επικοινωνία του πιλότου με την Αγγελική Νικολούλη
Ο Μένιος Φουρθιώτης επιστρέφει με ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη φυλακή