
ΕΛΛΑΔΑ
Μερικές ώρες έχουν περάσει από τότε που ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας πέρασε την πόρτα του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού προκειμένου να προφυλακιστεί για παραβίαση περιοριστικών όρων.
Όπως έχει γίνει γνωστό από την Πέμπτη (20/06), ο γνωστός ποινικολόγος μεταφέρθηκε στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών και «εγκαταστάθηκε» σε κελί στο οποίο υπάρχουν ακόμη δύο κρατούμενοι, ο ένας για υπόθεση ναρκωτικών και ο άλλος για απάτες.
Πέρασε, λοιπόν, το πρώτο του βράδυ ως φυλακισμένος ενώ, από εδώ και πέρα, θα είναι αναγκασμένος να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα του σωφρονιστικού καταστήματος έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να δέχεται επισκεπτήριο από τους στενούς συγγενείς του και να έχει επικοινωνία με τον δικηγόρο του.
Η αποκαλυπτική κατάθεση του αστυνομικού
«Είμαι αστυνομικός, φέρω τον βαθμό του υπαρχιφύλακα και υπηρετώ με απόσπαση στο Α.Τ. Χαλανδρίου.
Την 18/6/2024 είχε διατεθεί ως σκοπός κατά το ωράριο 22.00 έως 6.00 της 19/6/2024 της οικίας της κυρίας Πολυζωγοπούλου προκειμένου όπως ενημερώθηκα από τον προηγούμενο σκοπό να μην επιτρέψω να εισέλθει εντός της οικίας της κανείς εκτός από την ανωτέρω και επιπλέον ο συνάδελφός μου με ενημέρωσε πως εάν θέλει κάποιος να εισέλθει πρέπει να χτυπήσω το κουδούνι και να ρωτήσω την ίδια.
Περί ώρα 21.55 και ενώ ακόμα ο συνάδελφός της απογευματινής αλλαγής ήταν στο σημείο, προσήλθε πεζός ένας κύριος με κουστούμι, ο οποίος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει και εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγοπούλου.
Τότε χτυπήσαμε το κουδούνι ώστε να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε.
Όσο αναμέναμε την απάντηση από την οικία ο έτερος συνάδελφος αποχώρησε με το πέρας της υπηρεσίας του και μετά από ένα με δύο λεπτά προσήλθαν στο σημείο δύο κυρίες.
Απευθύνθηκα σε αυτές και τις ρώτησα για ποιον λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντάς τους ότι δεν μπορεί να εισέλθει κανείς στην οικία.
Τότε η νεαρή κοπέλα, εκ των δύο, μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει και τα κλειδιά.
Εγώ ζήτησα να δω τα στοιχεία τους και η κοπέλα μου έδειξε την ταυτότητά της όπου αναγραφόταν το ονοματεπώνυμό της δηλαδή Λύτρα Π. Θεωρώντας λοιπόν ότι μένει όντως στην οικία για να έχει κλειδιά, αλλά και το επώνυμο του γνωστού ποινικολόγου κου Λύτρα της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος από τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο. Τότε με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι είναι όντως κάτοικος της οικίας, λέγοντάς μου άλλη μία φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματά της.
Την στιγμή που άνοιξε η πόρτα εισήλθαν και οι τρεις στον αύλιο χώρο κάνοντας δύο βήματα και άμεσα τους φώναξα ”σας παρακαλώ, περάστε έξω”. Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, ο οποίος βρισκόταν και αυτός στην αυλή άρχισε να φωνάζει ”γιατί μπήκατε στην οικία μου;”, απευθυνόμενος δε σε εμένα με ρώτησε ”γιατί τους άφησες να μπουν;”.
Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «παρακαλώ περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς.
Τελικώς ακολουθήσανε τις οδηγίες μου, εξήλθαν του αυλόγυρου, ασφαλίσανε την πόρτα και ο κύριος που ήταν μέσα μου είπε ”να μην μπει κανείς, όπως έχει δοθεί εντολή”. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανισθεί η κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες. Απάντησαν στον κύριο ότι είναι όλα πλήρως κατανοητά, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω ποια ακριβώς άτομα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται. (…)
Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησίασαν εκ νέου οι προηγούμενοι τρεις, οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις μεταξύ τους όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν, δηλαδή η κυρία Σοφία απευθυνόμενη στον κύριο με το κουστούμι και στην μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα είπε ”γιατί έρχεστε στο σπίτι μου, γιατί μου το κάνετε αυτό;”.
Ομοίως ο μεγαλύτερος κύριος σε ηλικία ο οποίος πλέον είχα καταλάβει ότι ήταν ο πατέρας της τους είπε ”γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”. Οι δε δύο κυρίες αποκρίνονταν ”γιατί δεν μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις”. Η Σοφία είπε απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία ”γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει και εσύ;” ενώ βρισκόταν σε σοκ.
Μου δήλωσε πως ήθελε να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από την φόρτιση».
Ροή Ειδήσεων

16/03/2025 | 18:15
Βρετανία: «Συμμαχία των προθύμων» για στρατό σε ξηρά, αέρα και θάλασσα – Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση των 27 στρατιωτικών ηγεσιών στις 20/3
16/03/2025 | 18:00
Financial Times: Ο Κινέζος πρόεδρος Σι δεν αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για επετειακή σύνοδο κορυφής
16/03/2025 | 17:45
Ανδρουλάκης: Να αγωνιστούμε να αποτελέσει παρελθόν το επιτελικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη

16/03/2025 | 17:30
Η αντιπολίτευση για την απομάκρυνση των έργων του Χρ. Κατσαδιώτη από την Εθνική Πινακοθήκη – «Πλήγμα και για την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης»
16/03/2025 | 17:15
Κωνσταντίνος Βασάλος σε Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν θα σε ρωτήσω κάτι που δεν θέλεις»
16/03/2025 | 17:14
Πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του ανασχηματισμού – Ν. Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νικήσει τη ΝΔ»

16/03/2025 | 17:00
Έλεγχοι στην αγορά: Αυστηροί από τη Δευτέρα 17/3 για προσφορές, εκπτώσεις και προωθητικές ενέργειες – Έως και 3 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα
16/03/2025 | 16:45
«Κατηγορώ» των Αζέρων προς τους Αρμένιους στρατιώτες: Άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεών τους στην περιοχή Γκόρις – Διαψεύδει το Γερεβάν
16/03/2025 | 16:30
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε επίθεση
16/03/2025 | 16:12
Γερμανία: Άνδρας έβαλε φωτιά σε γυναίκα μέσα σε τραμ – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του
16/03/2025 | 16:00
Ν. Κεραμέως: Η Κ. Σακελλαροπούλου υπηρέτησε την Προεδρία της Δημοκρατίας με ευσυνειδησία, αξιοπρέπεια και σεμνότητα

16/03/2025 | 15:45
Βόρεια Μακεδονία: 59 οι νεκροί, 140 τραυματίες από πυρκαγιά σε κλαμπ – Βίντεο από τη στιγμή της τραγωδίας

15/03/2025 | 16:30
Νίκος Συρίγος: «Πως νιώθει η Παναγία όταν την «υπερασπίζονται» αυτοί οι φασίστες» – Σίσσυ Χρηστίδου: «Μην μας βάζεις στο ίδιο καλάθι»
15/03/2025 | 18:30
Ναταλία Γερμανού – Το σχόλιό της για τον ανασχηματισμό της νέας κυβέρνησης: «Σοκαρίστηκα! Σαν να λέει στους μετανάστες να μην πλησιάζουν»
15/03/2025 | 16:00
Δημήτρης Πανόπουλος για Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Διαφημίζεις το έργο που εσύ έχεις κατακρίνει»
15/03/2025 | 21:30
Βάσια Παναγοπούλου: «Έριξαν κόλλα στην κλειδαριά, «εδώ θα μείνετε και θα σας κάψουμε ζωντανούς» μας είπαν»
15/03/2025 | 23:40
Αντέδρασε ο Πέτρος Πολυχρονίδης: «Της κάνετε ερωτήσεις ιντριγκαδόρικες για να πάρετε ιντριγκαδόρικες απαντήσεις»
15/03/2025 | 17:30
Καιρός: Από την άνοιξη… στον χειμώνα – Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
15/03/2025 | 17:52
Ετεοκλής Παύλου για Δημήτρη Οικονόμου: «Με στενοχώρησε που είδα ανθρώπους με δημόσιο λόγο να τα στρογγυλεύουν για κάτι σοβαρό»

15/03/2025 | 18:10
Μεσσηνία: Εντυπωσιακά γυρίσματα στη Σπηλιά του Νέστορα για την «Οδύσσεια» του Christopher Nolan (φωτογραφίες)
15/03/2025 | 20:50
Ιωάννα Μαλέσκου: «Είναι ο καημός και η επιθυμία μου αλλά δεν είναι τόσο αυτονόητο από την πλευρά της εκκλησίας»
15/03/2025 | 21:40