
ΕΛΛΑΔΑ
Κατεπείγουσα προκαταρκτική διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με αφορμή ανάρτηση στο Facebook της φωτογραφίας του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη με την παρότρυνση για «διαδικτυακό τραμπουκισμό». Η ίδια ζητά τη διερεύνηση αυτεπαγγέλτως διωκομένων εγκλημάτων.
Αναλυτικά το κείμενο της παραγγελίας:
Τη στιγμή που η Δικαιοσύνη με τα θεσμοθετημένα από το Σύνταγμα όργανά της, μεταξύ των οποίων και ο ορισθείς από την Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας Εφέτης-Ανακριτής (όπως διαχρονικά συμβαίνει σε εξαιρετικής σημασίας υποθέσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΠΔ), αγωνίζεται και αγωνιά στον τόπο μας για να ανταποκριθεί στο δίκαιο και πάνδημο κοινωνικό αίτημα για αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, αυτόκλητοι υποκριτές προστάτες των θεσμών, που δεν ορρωδούν προ ουδενός, προκειμένου να υπηρετήσουν ταπεινά παντός είδους συμφέροντα, πλήττουν στην πραγματικότητα είτε με δημόσιες δηλώσεις, είτε με πράξεις και αναρτήσεις τους την καρδιά της Δημοκρατίας.
Έτσι όχι μόνον υποδεικνύουν στην κοινωνία ως ενδεδειγμένη οδό απονομής της Δικαιοσύνης αυτή της επιστροφής στην αυτοδικία, στο μεσαίωνα και στα λαϊκά δικαστήρια, αλλά προχωρούν και πιο πέρα. Καθυβρίζουν και λοιδορούν τους θεσμούς και όσους τους εκπροσωπούν, στοχοποιώντας τους τελευταίους με αναρτήσεις σαν την ακόλουθη, που κατ’ ελάχιστο διεγείρουν μέσω του διαδικτύου σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγιών κλπ κατά των ανωτέρω προσώπων και επιχειρούν με τον τρόπο αυτό γενικότερα αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς, κατά παράβαση του Ποινικού Νόμου.
Η ανάρτηση, η οποία επισυνάπτεται, γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τ.Κ (τα στοιχεία της αναγράφονται σ’ αυτήν) και έχει το εξής περιεχόμενο: Εικονίζεται από ο Εφέτης Ανακριτής της υπόθεσης των Τεμπών και αναγράφεται: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΚΑΙΜΗΣ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΕΦΕΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, ΑΦΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ! ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΦΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΙΣΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΟΥ ΟΣΕ. ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ!!!
Παρακαλούμε κατόπιν αυτών να ενεργήσετε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση αυτεπαγγέλτως διωκομένων εγκλημάτων και να μας ενημερώσετε σχετικά.
<>
Ροή Ειδήσεων

21/03/2025 | 23:30
Επιμένει ο Νετενιάχου παρά τη δικαστική απόφαση – «Η κυβέρνηση αποφασίζει ποιος θα είναι ο επικεφαλής της Σιν Μπετ»
21/03/2025 | 23:20
Φώτης Σεργουλόπουλος σε Ιλένια Ουίλιαμς: «Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος δεν σε βοήθησε σε αυτό το κομμάτι;»
21/03/2025 | 23:10
Αύξηση κατά 1,4% σημείωσε το 2023 ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων, σε σχέση με το 2022
21/03/2025 | 22:50
Μήνυμα υποστήριξης Β. Πούτιν στον προσωρινό πρόεδρο της Συρίας: Έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε «πρακτική συνεργασία»

21/03/2025 | 22:42
Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Είναι κάτι που έχω συζητήσει με τον ψυχίατρό μου, το λέω λοιπόν και εδώ μπροστά στον κόσμο»
21/03/2025 | 22:40
Το Σάββατο ενώπιον εισαγγελέα και δικαστή ο Ιμάμογλου – Οργή λαού και νέες μαζικές διαδηλώσεις
21/03/2025 | 22:40
Ελένη Χατζίδου – «Πυρά» κατά της Μαρίας Σολωμού: «Έχει μείνει λίγο στο 2006, στους Singles, αυτό είναι τσουβάλιασμα»

21/03/2025 | 22:38
Ελ. Βενιζέλος: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες – Μεγάλη πιθανότητα να εκτελεστούν αύριο τα δρομολόγια για Χίθροου
21/03/2025 | 22:38
Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Φωτιά στο υπόγειο του νοσοκομείου – Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
21/03/2025 | 07:36
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να ενεργοποιηθεί το συντομότερο η ρήτρα διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες

21/03/2025 | 10:25
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Εισαγγελική πρόταση για πρόστιμο στους Σπύρο Μπιμπίλα, Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια
21/03/2025 | 08:16
Λονδίνο: Κλειστό το αεροδρόμιο Χίθροου λόγω μεγάλης φωτιάς σε ηλεκτρικό υποσταθμό – Ακυρώνονται χιλιάδες πτήσεις
21/03/2025 | 09:15
Έρχεται μήνυμα «112» από την εφορία – Θα ειδοποιεί τους οφειλέτες για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους

21/03/2025 | 09:42
Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Όταν έγινε η επίθεση με το βιτριόλι, πολλοί έσπευσαν να βγάλουν συμπεράσματα για μένα και διαψεύσθηκαν»
21/03/2025 | 08:57
Σταματίνα Τσιμτσιλή για Αντελίνα Βαρθακούρη: «Πρέπει να την πείραξε πάρα πολύ αυτό που έγινε με τη Σίσσυ Χρηστίδου»
21/03/2025 | 11:43
Χείμαρρος η Έλενα Χριστοπούλου για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Εκεί ξεκίνησε να αλλάζει πορεία η προσωπική σχέση»
21/03/2025 | 11:51
Γιατί η Ευρώπη δεν ξοδεύει τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την Ουκρανία

21/03/2025 | 12:14