Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τι είπε ο πατέρας του 15χρονου που αυτοκτόνησε στην Αργυρούπολη- Σε κατάσταση σοκ, δεν είχε καταλάβει τίποτα

Σοκαρισμένη είναι η πανελλήνια κοινή γνώμη από την αυτοκτονία ενός αγοριού 15 ετών στην Αργυρούπολη, που δεχόταν bullying, θυμίζοντας την τραγωδία με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον οποίο βασάνιζαν συμφοιτητές του και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία στις αρχές του 2015.

Σημειώνεται, πως ο 15χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος από τους γονείς του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, ενώ άφησε σημείωμα, όπου κάνει λόγο για bullying από συγκεκριμένους φίλους και συμμαθητές του, τους οποίους κατονομάζει. Υπάρχουν, μάλιστα, πληροφορίες που αναφέρουν πως το παιδί αυτοκτόνησε λίγο αφότου είχε επιστρέψει στο σπίτι από ένα πάρτι.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στα social media είχε γράψει: «Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου».

Τι λέει το σημείωμα

Ο μαθητής στις λίγες γραμμές που έγραψε εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ακραία αυτή πράξη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του καθώς δεν άντεχε το bullying που δεχόταν από συμμαθητές του, κατονομάζοντας μάλιστα έξι συγκεκριμένα άτομα, «Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (σ.σ αναφέρει το όνομα του αδερφού του)», αρχίζει το λακωνικό του γράμμα και στη συνέχεια αφού αναφέρει τα ονόματα συγκεκριμένων ατόμων γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας, που δηλώνει άγνοια

Ο πατέρας του ανήλικου αυτόχειρα κλήθηκε να καταθέσει, ωστόσο δεν μπορούσε να πει πολλά πράγματα στις Αρχές, καθώς ήταν- φυσικά- σε κατάσταση σοκ από τον χαμό του παιδιού του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως δεν είχε καταλάβει να συμβαίνει κάτι στο παιδί του και ότι ήταν θύμα bullying…

Mετά τους γονείς, θα κληθούν για καταθέσεις οι νεαροί που κατονομάζονται από τον νεαρό που έβαλε τέρμα στη ζωή του, αλλά και οι γονείς τους.

Εξάλλου, στη γειτονιά και στο σχολείο του 15χρονου κανείς δεν θέλει να μιλήσει. Αυτό κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να έχει αυτά τα αποτελέσματα σε ένα παιδί που έχει τη ζωή μπροστά του.

Send this to a friend