Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Υπόθεση Άρη Φλώρου: Παραδέχθηκε εν μέρει την πλαστογράφηση ο γιατρός αλλά αρνήθηκε ότι δωροδοκήθηκε!

Την πλαστογράφηση της γνωμάτευσης βάσει της οποίας αποφυλακίστηκε ο 39χρονος επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, αν και καταδικασθείς σε 21χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο Energa Hellas Power, ομολόγησε εν μέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο γιατρός, ο οποίος κατέθεσε τη Δευτέρα (03/09/2018) με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

Παράλληλα, στην κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του Άρη Φλώρου προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές, ενώ την ίδια ώρα ζήτησαν τα έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία που παρείχαν γνωματεύσεις στον 39χρονο κρατούμενο, προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητα τους.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς, στρέφουν την έρευνά τους προς πάσα κατεύθυνση, από τα κρατικά νοσοκομεία και τις επιτροπές του ΚΕΠΑ, το νοσοκομείο Κορυδαλλού, ακόμη και τους δικηγόρους που χειρίστηκαν την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

Στόχος, η συλλογή όλων των εγγράφων και των γνωματεύσεων, η ενδελεχής μελέτη τους και στη συνέχεια η λήψη των μαρτυρικών καταθέσεων, οι οποίες άνοιξαν χθες, ξαφνικά, με την αυτόβουλη παρουσία του κ. Σ. Ζακυνθινού (διευθυντή κλινικής του Ευαγγελισμού) αλλά και του γιατρού που αναγνώρισε στον εαυτό του όσα κατήγγειλε ο πρώτος μάρτυρας.

Eξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός που φέρεται ότι συνόδευσε τον Αριστείδη Φλώρο στην εξέταση της άπνοιας, ανέλαβε ένα μέρος της ευθύνης που τού αναλογεί, αρνήθηκε ωστόσο ότι δωροδοκήθηκε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής της κλινικής αναφέρθηκε στην κατάθεση του και σε δύο ακόμη έγγραφα (γνωματεύσεις) οι οποίες εκδόθηκαν στο πρόσωπο του κ. Φλώρου και κατά την άποψη του πρέπει να ελεγχθούν.

Ο υπότροφος γιατρός πάντως, αναμένεται να καταθέσει εκ νέου στις εισαγγελικές αρχές, ενώ όπως όλα δείχνουν η υπόθεση Φλώρου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για να ερευνηθούν και άλλες περιπτώσεις αποφυλακίσεων για λόγους υγείας (αναπηρία άνω του 67%) προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη κυκλώματος.

Send this to a friend