Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από την κλοπή πυρομαχικών στη Λέρο: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η αντιτρομοκρατική - Ερευνώνται 10 πρόσωπα

Συνεχίζονται οι έρευνες στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο για τον εντοπισμό των πυρομαχικών που έκαναν φτερά από τις αποθήκες της.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο για τον εντοπισμό των πυρομαχικών που έκαναν φτερά από τις αποθήκες της.

Ειδικότερα, λείπουν 2 φορητά αντιαρματικά όπλα, οπλοβομβίδες, 22 χειροβομβίδες, νάρκες, σφαίρες, βραδύκαυστο φιτίλι, αλλά και καύσιμα.

Η αντιτρομοκρατική βρίσκεται στο σημείο και εξετάζει όλα τα σενάρια. Και από αυτό της λανθασμένης καταμέτρησης, ως και αυτό της κλοπής.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, έγινε λάθος στην νεότερη καταμέτρηση ή υπήρξε σφάλμα στον προηγούμενο έλεγχο της αποθήκης, που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Σήμερα έχει ξεκινήσει νέα καταμέτρηση προκειμένου να γίνει σύγκριση των δύο αποτελεσμάτων.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα πότε έγινε η αρχική συγκεντρωτική απογραφή του περιεχομένου της αποθήκης. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση των καταμετρήσεων με μία βάση δεδομένων που θα φανερώνει οριστικά πότε προέκυψε το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα διεξάγονται έρευνες σε αποθήκες σε άλλες μονάδες των Δωδεκανήσων, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μη καταγεγραμμένη μεταφορά.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, η εξαφάνιση αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. Καθότι τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα είναι αυστηρά οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίες που έχουν μεταβεί στην Ρόδο εστιάζουν στο ενδεχόμενο κλοπής εκ των έσω.

Για τον λόγο αυτό εξετάζονται σε βάθος διετίας 10 άτομα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή συνδέονται με την ασφάλεια στην βάση της Λέρου, ενώ δεν αποκλείεται να μελετηθούν κι άλλα πρόσωπα.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα θα καθιστούσαν ιδιαίτερα δύσκολη την κλοπή.

Η αποθήκη φέρει τρεις κλειδαριές, που ανοίγουν με κλειδιά του διοικητή, του αξιωματικού ασφαλείας ή του αποθηκάριου. Η πρόσβαση ελέγχεται επίσης από κάμερες και αισθητήρες.

Send this to a friend