Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφυκτική η κατάσταση στο ΕΣΥ: Ανοιχτό να μετατραπούν σε νοσοκομεία covid το Γεννηματάς και το Θριάσιο

Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις εφημερίες να έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη αφού οι κλίνες ΜΕΘ έχουν πληρότητα 100%.

Στο Λαϊκό με 35 εισαγωγές καλύφθηκαν όλες οι διαθέσιμες κλίνες covid στη χθεσινή εφημερία, ενώ το πρωί στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ ήταν 40 ασθενείς.

«Οι νοσηλευόμενοι που έχουμε είναι περίπου 5000 αυτή τη στιγμή.. Υπάρχουν άνθρωποι που διασωληνόται και περιμένουν να μεταφερθούν» ανέφερε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Σωτηρία”, Μίνα Γκάγκα.

Η πίεση στις ΜΕΘ είναι ασφυκτική και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατραπούν σε νοσοκομεία covid και το Γεννηματάς και το Θριάσιο, ενώ ουσιαστικά, ήδη ανάνηψη και χειρουργεία λειτουργούν ως ΜΕΘ.

«Έχουμε περάσει σε μία άλλη φάση του σχεδιασμού μας. Πέραν των νοσοκομείων που έχουμε, το Σισμανόγλειο ως νοσοκομείο αναφοράς, πλέον όλο για τον κορωνοϊό και το Κοριαλένειο – Μπενάκειο , και χρησιμοποιούμε και ειδικές αίθουσες, όπου δημιουργούνται συνθήκες ΜΕΘ, όπως κάποιες χειρουργικές αίθουσες που έχουμε αναστείλει τη λειτουργία μη τακτικών και επειγόντων περιστατικών» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο Αττικόν είναι ελάχιστες οι διαθέσιμες κλίνες απλής νοσηλείας και μόλις 2 ΜΕΘ covid. «Γίνεται ένας αγώνας αυτή τη στιγμή για να έχουμε τις απαραίτητες κλίνες για την εφημερία. Το αττικό δέχεται κατά μέσο όρο 100 ασθενείς τις τελευταία εβδομάδα στην εφημερία» δήλωσε ο Καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας “Αττικόν” Ηρακλής Τσαγκάρης.

Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)
Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)
Πέθανε 23χρονος στρατιώτης μέσα σε θάλαμο σε μονάδα Λήμνου
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Διασωληνώθηκε ο 13χρονος που τον πλάκωσε φρέζα στον Ωρωπό
Σήφης Βαλυράκης: Συγκλονιστική μαρτυρία – «Είναι δολοφονία, τον χτύπησαν με κοντάρι» (ΒΙΝΤΕΟ)
Κυψέλη: Αυτός είναι ο 25χρονος που έριξε το καυστικό υγρό στην 25χρονη έγκυο – Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα