Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Ασταμάτητοι οι δράστες της δολοφονίας του 25χρονου στου Φιλοπάππου: Είχαν κάνει άλλες 12 ληστείες πριν τη μοιραία επίθεση

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά 12 επιθέσεις είχαν διαπράξει οι τρεις δράστες της δολοφονίας του 25χρονου φοιτητή στου Φιλοπάππου, πριν αφήσουν αναίσθητο τον Νίκο Μουστάκα ανήμερα της Παναγίας. 

Ο 17χρονος Imtisal Younas και ο 28χρονος Ahmed Qadeer από το Πακιστάν, όπως και ο 25χρονος Sajjad Khallel Ibrahim Abdeen από το Ιράκ, χρησιμοποιούσαν σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρια στις τουλάχιστον 12 επιθέσεις-ληστείες που είχαν διαπράξει.

Σύμφωνα με την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, οι ληστείες που έχουν καταγραφεί έχουν ως εξής:

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου, λίγες ώρες πριν  από την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Νίκου Μουστάκα, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, με την απειλή σπασμένου μπουκαλιού και μαχαιριού, ακινητοποίησαν ένα ζευγάρι Ελλήνων, ωστόσο τα θύματα κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας.

-Στις 23:30 το βράδυ της 20ης Ιουλίου, έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό τουρίστα και της φίλης του, και τους άρπαξαν 50 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

-Μισή ώρα νωρίτερα την ίδια μέρα είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή μαχαιριού έναν Έλληνα και του είχαν αρπάξει 800 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

-Στις 2 Αυγούστου, λίγο πριν από τις 16:00 το μεσημέρι, με τον ίδιο τρόπο ακινητοποίησαν άλλο ζευγάρι τουριστών και τους άρπαξαν 10 ευρώ και το κινητό τους τηλέφωνο

-Στις 23:00 το βράδυ της 9ης Ιουλίου ακινητοποίησαν δύο νεαρούς, βάζοντας και πάλι το μαχαίρι στον λαιμό του ενός και τους άρπαξαν 60 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

-Στις 02:30 τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου ακινητοποίησαν ένα ζευγάρι Ελλήνων, με την απειλή σπασμένων μπουκαλιών. Τους άρπαξαν 16 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και γυαλιά.

-Στις 12:50 το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου ακινητοποίησαν έναν νεαρό Σέρβο, τοποθετώντας στον λαιμό του σπασμένα μπουκάλια και του άρπαξαν 230 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

-Στις 8 Ιουλίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ακινητοποίησαν νεαρό Έλληνα και του άρπαξαν 70 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο

-Στις 22:30 το βράδυ της 2 Ιουλίου, με παρόμοιο τρόπο ακινητοποίησαν έναν νεαρό Έλληνα, από τον οποίο αφαίρεσαν τα κινητά του τηλέφωνα και προσωπικά του αντικείμενα.

-Στις 13:00 το μεσημέρι της 23ης Απριλίου επιτέθηκαν σε έναν νεαρό τουρίστα στην Ακρόπολη από τον οποίο με την απειλή μαχαιριού και σπασμένου μπουκαλιού αφαίρεσαν 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

-Στις 13:00 μεσημέρι της 25ης Απριλίου στην Ακρόπολη επιτέθηκαν σε έναν Ισπανό τουρίστα από τον οποίο επιχείρησαν να αρπάξουν την τσάντα του αλλά εκείνος τράπηκε σε φυγή και διέφυγε.

-Στις 16:00 το μεσημέρι θύματα έπεσαν τρεις ακόμη τουρίστες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, από τους οποίους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και 270 ευρώ.

Send this to a friend