Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

ΕΛΛΑΔΑ

Αθανάσιος Ράντος: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Σακελλαρίου στο ΣτΕ- Είχε στοχοποιηθεί για σχέση με γυναίκα- συνάδελφό του

Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής  την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας...

Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής  την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Νικόλαος Σακελλαρίου, που είναι πρωτοφανής στα χρονικά του ΣτΕ.

Έτσι, καθήκοντα προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναλαμβάνει ο αρχαιότερος δικαστής, ο νυν αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος. Ο κ. Ράντος αναλαμβάνει προσωρινά μέχρι να επιλεγεί ο επόμενος πρόεδρος του ΣτΕ, ωστόσο το πιθανότερο είναι να επιλέξει μόνιμα τον ίδιο το υπουργικό συμβούλιο.

Για τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου καθήκοντα προέδρου θα ασκεί η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη-Ειρήνη Σαρπ, ενώ για την υπόθεση του Τούρκου αξιωματικού, καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Χρίστος Ράμμος.

Όταν είχε κατηγορηθεί για σχέση πρώην σπουδάστρια και συνάδελφό του στο ΣτΕ

Σημειώνεται, πως ο κ. Ράντος είχε πέσει θύμα υποκλοπής πριν από περίπου 1 χρόνο, καθώς είχαν διαρρεύσει από τον υπολογιστή του προσωπικοί διάλογοι που είχε με πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι υποκλαπέντες αυτοί διάλογοι, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο (μεταξύ άλλων και στην ΑΥΓΗ), θεωρήθηκε τότε από την Αντιπολίτευση, ότι χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλός πίεσης προς τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας των τηλεοπτικών αδειών που είχαν δοθεί από την παρούσα Κυβέρνηση.

Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια έλεγχου για την εν λόγω υπόθεση, αν και γνώριζε το περιστατικό μήνες πριν καθώς τον είχε ενημερώσει προσωπικά ο κ. Ράντος.

Ο κ. Ράντος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, ενώ προφορικά έδωσε εξηγήσεις και απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων του. Τελικά, ο κ. Ράντος, κρίθηκε ομόφωνα αθώος ότι δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει το κύρος του και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο
Ζήνα Κουτσελίνη για Καραιβάζ: «Θα προσεύχομαι… θα σε αναζητώ… να μας προστατεύεις όπως ΕΣΥ ξέρεις»
AstraZeneca, Moderna, Pfizer: Μπορούν οι πολίτες να κάνουν αλλαγή στο εμβόλιο; Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος απαντά
Ποιοι μένουν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής 7 και για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης
Δολοφονία Καραϊβάζ – Αυτόπτης μάρτυρας: Του έριξαν τη χαριστική βολή (ΒΙΝΤΕΟ)