Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αθωώθηκε ο Ρέστης για τα δάνεια των 61 εκατ. δολαρίων- Είχαν δοθεί το 2009-2011 σε εταιρείες με έδρα κυρίως τα νησιά Μάρσαλ και τη Λιβερία

Αθώοι κρίθηκαν ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης και 10 συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση της χορήγησης δανείων ύψους σχεδόν 61 εκατ. δολαρίων που έδωσε η τράπεζα FBB (συμφερόντων του εφοπλιστή) σε ναυτιλιακές εταιρείες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι 11, ήταν αυτές της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας, με το δικαστήριο να υιοθετεί τελικά την εισαγγελική εισήγηση και να τους αθωώνει.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα επίδικα δάνεια χορηγήθηκαν με εμπράγματες εξασφαλίσεις και επιπλέον η έγκριση και εκταμίευσή τους δεν ήταν αυτή που επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι τα δάνεια είχαν δοθεί την τριετία 2009-2011 σε εταιρείες με έδρα κυρίως τα νησιά Μάρσαλ και τη Λιβερία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μέτοχός τους ήταν η ίδια η οικογένεια Ρέστη.

Send this to a friend