Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αυξάνεται με... γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των προσφύγων- Πάνω από 42.000 άτομα στην Ελλάδα

Στους 42.253 ανέρχονται οι πρόσφυγες, που βρίσκονται στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που οι ροές προς τη χώρα μας συνεχώς αυξάνονται.

[adsense]

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως τα καταλύματα για τους πρόσφυγες καλύπτουν λίγο περισσότερους από τους μισούς με σχεδόν 20.000 άτομα να μένουν δίχως κατάλυμα.

Δείτε αναλυτικά τη συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών:

prosfigikes_roes_1103

 

Mέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, αναμένεται να ζητηθεί η διάθεση χώρων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, ενώ από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης μεταφορά πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουν να εμπλακούν στην κάλυψη των αναγκών. Επίσης, ζητούν προσλήψεις προσωπικού για την υποστήριξη όλων αυτών των δομών όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.

Μέλη της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί από σχολεία του Πειραιά αναμένεται να διανείμουν σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες, στη 1 το μεσημέρι, στην Πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

[adsense]

Αυξήθηκαν οι ροές στα νησιά

Αυξήθηκε ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Συνολικά, το πρωί της Παρασκευής στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο βρίσκονταν 7.614 πρόσφυγες, έναντι 7.583 την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα νησιά, κυρίως στη Λέσβο, 821 πρόσφυγες.

Συνολικά στη Λέσβο υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 5.000 πρόσφυγες. Το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι το πρωί της Παρασκευής ο αριθμός των όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε μόλις στους 766.

Στη Χίο δεν πιστοποιήθηκε κανένας πρόσφυγας. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2081 άτομα. Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 55 πρόσφυγες, ενώ στο νησί βρίσκονται 514 άτομα.

Send this to a friend