• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:18

Αθήνα

5 oC

αίθριος καιρός

Αύριο, ανήμερα της Παναγίας, ο επαναπατρισμός των δύο Ελλήνων στρατιωτικών- Μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη οι γονείς τους

Αύριο, ανήμερα της Παναγίας, αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα μετά από πεντέμιση μήνες εγκλεισμού στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Στην Θεσσαλονίκη θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει δίκη 2 στρατιωτικών θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην απελευθέρωση 2 Ελλήνων συνέβαλαν οι συνεχείς προσπάθειες των ελληνικών αρχών και μάλιστα, κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δύο στρατιωτικών ως πρώτο ζήτημα κατά τη συνάντησή τους.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με διπλωματικές πηγές σημαντικό ρόλο σε αυτή την χαρμόσυνη εξέλιξη έχουν παίξει οι ΗΠΑ και είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες, Δευτέρα ο Φώτης Κουβέλης δήλωνε άγνοια για το πότε θα επιστρέψουν την Ελλάδα οι Ελληνες στρατιωτικοί.

Send this to a friend