Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω του σεισμού της 19ης Ιουλίου

Kάποια σχολεία του νομού Αττικής, αναμένεται να παραμείνουν κλειστά καθώς έχουν καταγραφεί πολλά προβλήματα  μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έγινε στην Αττική στις 19 Ιουλίου.

Kάποια σχολεία του νομού Αττικής, αναμένεται να παραμείνουν κλειστά καθώς έχουν καταγραφεί πολλά προβλήματα  μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έγινε στην Αττική στις 19 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία που δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω.

«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα σχολεία, σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δεν θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα, που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Επίσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω, Νίκος Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι οι καθηγητές των σχολείων στο Αιγάλεω πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις προσπαθώντας να βοηθήσουν στο να βρεθεί μία λύση. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης προωθούνται οι λύσεις της μεταστέγασης με λειτουργία απογευματινής βάρδιας.

Πάντως οι σκέψεις για απογευματινή λειτουργία των σχολείων έχει ήδη προκαλέσει κάποιες πρώτες αντιδράσεις με τους γονείς να εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα παιδιά στις σχολικές τους δραστηριότητες με ένα τέτοιο ωράριο.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης» Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Realfm είπε ότι πολλές ζημιές παρουσιάζονται και σε πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά του Μενιδίου. «Αν δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στο 6ο και 12ο δημοτικό, οι εργασίες είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο και τα παιδιά δεν θα μπουν στις σχολικές αίθουσες ούτε και την Πέμπτη. Στο 4ο δημοτικό σχολείο Μενιδίου έχουν πέσει κομμάτια τσιμέντου και δεν έχουν έρθει τα συνεργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές», δήλωσε.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, Μαζικούς Φορείς και μαθητές σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, στάση μετρό Εθνική Άμυνα) στις 15:30.

Σημειώνεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πάνω από 2.000 είναι οι δηλώσεις ζημιών στις ασφαλιστικές εταιρείες μετά τον σεισμό του Ιουλίου στην Αττική, στον απόηχο του οποίου ορισμένα κτήρια στον δήμο Αθηναίων κρίθηκαν κατεδαφιστέα.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 και Realfm

Send this to a friend