• Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου
  • 15:38

Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Αυτοί είναι οι δύο άντρες που κατηγορούνται για την απαγωγή 17χρονου στη Θεσσαλονίκη

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη και κατηγορούνται για την απαγωγή και τον βιασμό 17χρονου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη και κατηγορούνται για την απαγωγή και τον βιασμό 17χρονου.

Η ελληνική αστυνομία προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δύο συλληφθέντων, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 24 και 28 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τον μεν 24χρονο, για τις αξιόποινες πράξεις της παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας με την άσκηση βίας σε βάρος ανηλίκου, κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με την άσκηση βίας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, αρπαγής από κοινού, εκβίασης από κοινού και βιασμού, για τον δε 28χρονο, για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής από κοινού, της εκβίασης από κοινού και της άμεσης συνέργειας σε βιασμό.

Πρόκειται για τους:

(επ) HEDAR (ον) MUHAMMAD ARSLAN του MUHAMMAD ANWAR και της NASEEM BIBI, γεν. 01-01-1995, στο Πακιστάν.

Ο 24χρονος κατηγορείται για την απαγωγή και τον βιασμό του ανηλίκου

και (επ) WAHAB (ον) ABDUL του SATTAR ABDUL και της MTEEN BIBI, γεν 01-01-1991, στο Πακιστάν.

Ο δεύτερος αλλοδαπός που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Πώς έγινε η σύλληψη των δύο αλλοδαπών

Σύμφωνα με την καταγγελία ανήλικου, στις 2 Νοεμβρίου 2019 οι δύο δράστες, αφού τον οδήγησαν σε κατάστημα στην περιοχή της Μενεμένης Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόταν ο 24χρονος, με τη χρήση σωματική βίας τον ανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να τους καταβάλει χρηματικό ποσό για να τον απελευθερώσουν.

Στον ίδιο χώρο, με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τον εξανάγκασαν να αφαιρέσει τα ρούχα του και ο 24χρονος τον βιντεοσκόπησε με κινητό τηλέφωνο, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσει το πορνογραφικό υλικό σε περίπτωση που αποκάλυπτε όσα ενήργησαν σε βάρος του.

Ακολούθως, τον ακινητοποίησαν και ο 24χρονος ασέλγησε σε βάρος του ενώ ο 28χρονος κατόπτευε τον χώρο προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν τον ανήλικο σε οικία στην ίδια περιοχή, όπου τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του, μέχρι και το απόγευμα της 03-11-2019, όποτε και τον απελευθέρωσαν αφού παρέλαβαν χρηματικό ποσό από συγγενή του.

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς το απόγευμα της 7ης Νοεμβρίου , ενώ στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, όπου κατείχε το πορνογραφικό υλικό.

Send this to a friend