Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αυτοί είναι οι δύο από τους κρατούμενους που δραπέτευσαν από το Μεταγωγών (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία δυο εκ των δραπετών που είχαν αποδράσει από τη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία δυο εκ των δραπετών που είχαν αποδράσει από τη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Ειδικότερα δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δυο αλλοδαπών, οι οποίοι πρώτες πρωινές ώρες της 3-6-2019 απέδρασαν από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον αναζητούμενο:
ASANI ή HASANI ή HASAN ή ASHANI ή ASTRI ή XHELO ον. ASTRIT ή TITI ή GIORGO του HATJI ή HAXHI ή HADJI ή HATSI ή AGI ή ANGI ή HAGI και της LILIANA ή LILIANE , γεννηθέντα 1-5-1984 ή 1983 ή 1985 ή 1986, στην Αλβανία

Και για τον συλληφθέντα χθες (6-6-2019) :

GOBO ή COBO ον. ADRIAN ή RONALD του BILBIL και της MILIKA , γεννηθέντα στις 26-11-1984 στην Αλβανία

Πώς δραπέτευσαν από το Μεταγωγών

Συνολικά τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι – ο ένας συνελήφθη λίγη ώρα μετά την απόδραση και ο δεύτερος το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε ρέμα κοντά στην Ιερά Οδό – κρατούνταν σε κελί του δευτέρου ορόφου, περιμένοντας την μεταγωγή τους σε άλλες φυλακές, καθώς όλοι τους είχαν πάρει μέρος στον αιματηρό καυγά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με έναν ομογενή κρατούμενο νεκρό.

Οι δραπέτες έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, καθώς ο ένας από αυτούς έπεσε στο δάπεδο παριστάνοντας τον βαριά άρρωστο, με αποτέλεσμα δυο αστυνομικοί φρουροί να μπουν στο κελί άοπλοι, όπως προβλέπεται  από τον κανονισμό, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον κακοποιό.

Με το που μπήκαν στο κελί οι δυο αστυνομικοί,οι κρατούμενοι εμφάνισαν αυτοσχέδια μαχαίρια και τα κόλλησαν στο λαιμό τους, υποχρεώνοντας τους να τους δώσουν τα κλειδιά του κρατητηρίου. Άρπαξαν τα κινητά των αστυνομικών, τους έδεσαν μέσα στο κελί και τους φίμωσαν και στην συνέχεια τους πήραν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια από το ντουλαπάκι.

Οι κακοποιοί κατέβηκαν στο ισόγειο ανενόχλητοι, κρατώντας στα χέρια τους τα πιστόλια των δυο Αστυνομικών και βγήκαν στο προαύλιο όπου ήλθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μια αστυνομικό της ομάδας Μεταγωγών, η οποία εκείνη την στιγμή περιπολούσε με όχημα στο προαύλιο του κτιρίου.Χωρίς να αιφνιδιαστούν προέταξαν τα όπλα τους και την ακινητοποίησαν, χωρίς αυτή να προλάβει να κάνει την παραμικρή κίνηση.

Send this to a friend