
ΕΛΛΑΔΑ
Για τα μαγαζιά στο Γκάζι που παραβιάζουν το ωράριο καθώς και για την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των προβλεπόμενων από το νόμο που ορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας κάθε καταστήματος, μίλησε σε αυστηρό τόνο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Ο Κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι οι άδειες που παρέχονται στα καταστήματα θέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και πουθενά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν προβλέπεται μουσική στις 6.30 και 7 το πρωί».
«Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος» ανέφερε ο ίδιος, και πρόσθεσε: «Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. Δεν πρόκειται να διστάσουμε».
Το «ευχαριστώ» στους Έλληνες αστυνομικούς
Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι από τότε που τέθηκε δημόσια το θέμα, έχει υπάρξει βελτίωση. «Βεβαίως, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. […] Θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Εγώ είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στις δημόσιες δηλώσεις μου και επιλέγω συνειδητά να είμαι».
«Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών σε αυτήν την πόλη, σέβονται τους κανόνες, σέβονται τους νόμους, σέβονται τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις. Σ’ αυτές, ο δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Και αυτή είναι μια κεντρική απόφαση, η οποία έχει ληφθεί από τη δημοτική μας παράταξη, κι από μένα προσωπικά, τολμώ να σας πω. Ξέρω ότι έχουμε τη στήριξη του Δ. Σ. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να εκβιάζεται ή να απειλείται ο δήμος Αθηναίων», απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στο Γκάζι.
Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που επιτελούν το καθήκον τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και τους ανθρώπους της Δημοτικής Αστυνομίας.
«Θα ήθελα να κρατήσετε δύο πράγματα: Πρώτον, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι πραγματικά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και με τις δυνατότητες που τους παρέχονται. Και δεύτερον, πως και ο Δήμος Αθηναίων πραγματικά έχει ξεπεράσει τις θεσμικές αρμοδιότητες του και προσπαθεί να βάλει “πλάτη”. Και αυτό το κάνουμε σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε γειτονιά».
Δεν πάει άλλο με τις πορείες και το κλείσιμο των δρόμων
Τέλος, σε ό,τι αφορά την παρέμβασή του για τις πορείες και τις αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη, ο Κώστας Μπακογιάννης, σημείωσε:
«Τα στατιστικά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λένε ότι το περασμένο εξάμηνο, η Αθήνα έκλεισε 164 φορές. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πάει άλλο, αυτή είναι μία κατάσταση η οποία δεν είναι βιώσιμη. Εμείς λοιπόν είπαμε τρία πράγματα: Πρώτον ότι δεν πρέπει να επιτρέπονται οι αθλητικές, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις τις εργάσιμες ημέρες και εργάσιμες ώρες.
Προφανώς, κανείς δεν αμφισβητεί την πολύ καλή πρόθεση των διοργανωτών και κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι σημαντικές διοργανώσεις, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της πόλης. Δεύτερον, χρειαζόμαστε μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ταυτόχρονα θα διασφαλίζει ότι δε θα γίνεται τίποτα στα όρια του δήμου, χωρίς την άδεια του δήμου της Αθήνας.
Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο προφανές. Και τρίτον, ότι έχουμε ένα νόμο ο οποίος έχει ψηφιστεί και φέρνει μία λογική στις πορείες και τις διαμαρτυρίες. Δεν αρνείται το δικαίωμα κανενός, το αντίθετο. Λέει, όμως, ότι πρέπει να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας: Ανάλογα με το πόσοι είστε, τόσες λωρίδες θα καταλαμβάνετε. Αυτός ο νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί».
Ροή Ειδήσεων

31/03/2023 | 00:57
Το τουρκικό κοινοβούλιο κύρωσε το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
31/03/2023 | 00:37
Ρέντη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε κάνναβη – Τρεις συλλήψεις

31/03/2023 | 00:27
Το ΕSPN αποθεώνει τον Giannis! «Τέιτουμ, Γιόκιτς και Εμπίντ δεν είναι καν στο ίδιο επίπεδο»
30/03/2023 | 23:42
Γιάννης Ζουγανέλης για Μπουλά: Μακάρι ο Σάκης να αγαπούσε τον εαυτό του όσο τον αγαπούσαμε εμείς
30/03/2023 | 20:30
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 4,7 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 9,4% το ΠΑΣΟΚ
29/03/2023 | 20:01
Στη συγκέντρωση Μητσοτάκη, στη Γλυφάδα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και Μπέσσυ Αργυράκη

29/03/2023 | 19:36
Μετά το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Παναγούλης στηρίζει ΝΔ! «Δίνω ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη»
29/03/2023 | 16:33
Τέμπη: Ευχάριστα νέα! Πήρε εξιτήριο ο φοιτητής που βρισκόταν στο κυλικείο μαζί με τη σύντροφό του
29/03/2023 | 18:59
Σπύρος Λούης: Τι είπε στον Χίτλερ όταν του έδωσε κλάδο ελαίας στην τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Βερολίνου το 1936

29/03/2023 | 07:04
Τέμπη: Συγκλονίζει ο 8χρονος γιος της στρατιωτικού που σκοτώθηκε – «Μισώ τη μαμά μου που μπήκε σε αυτό το τρένο»
29/03/2023 | 18:17
Αργυρούπολη: Κάθειρξη 10 ετών στον 47χρονο για τον «ανελέητο» ξυλοδαρμό της συντρόφου του
30/03/2023 | 20:02
Αποχαιρέτησε το ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης – Τι είπε στην τελευταία του ομιλία

30/03/2023 | 11:36
Δημοσκόπηση MRB: Θετικά βλέπει το 31,6% την πρόταση Ανδρουλάκη για άλλο πρωθυπουργό
29/03/2023 | 17:24
Γ. Πούπκος: Θα πηγαίνουμε σε εκλογές μέχρι να… δύσει ο ήλιος για να βγει αυτοδύναμος ο κ. Μητσοτάκης;
29/03/2023 | 16:18
«Μου είχε πει από την αρχή ότι θέλει να ξέρω να μαγειρεύω και να κάνω δουλειές» λέει η σύζυγος του Σάκη Αρσενίου

29/03/2023 | 18:02
Μπέττυ Μαγγίρα για Δημήτρη Μάζη: «Όταν τον γνώρισα του είπα “εγώ δεν πρόκειται να μαγειρέψω”»
Σχετικά Άρθρα

Δίκη Πισπιρίγκου: «Έπρεπε να εγκαταλείψω το παιδί; Έχω την συνείδηση μου ήσυχη» είπε ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου στον Κούγια
