• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 20:59

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μπανανία…! «Ντου» 30 φοιτητών στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εισέβαλαν περίπου 30 φοιτητές, την ώρα που ο κ. Ζαπράνης είχε συνάντηση με το προεδρείο του Κρατικού Θεάτρου βορείου Ελλάδος.

Οι φοιτητές, (που σύμφωνα με το ΑΠΕ ήταν από το ΑΠΘ) απαίτησαν να μάθουν τις απόψεις του πρύτανη για το ΝΑΤΟ και όταν αυτός αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, ως θέμα εκτός του πλαισίου των καθηκόντων του, εκείνοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου και βανδάλισαν το μαρμάρινο δάπεδο της εισόδου και τους τοίχους με συνθήματα.

«Το σωστό ακαδημαϊκό ήθος πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν σε καταδίκη του "ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος" και αποδεικνύουν ότι η επίσημη επίκλησή του παραπέμπει σε παρωχημένες ιδεοληπτικές αντιλήψεις, άσχετες με τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η πρυτανεία.

Οι φοιτητές «ασχημονούσαν, ενώ προφανώς υπάρχουν πολλοί άλλοι αποδεκτοί τρόποι να εκθέτουν τα αιτήματά τους, τα οποία η πρυτανεία είναι πάντοτε πρόθυμη να συζητήσει και να ικανοποιήσει, εφόσον αντιστοιχούν στις ανάγκες της πανεπιστημιακής λειτουργίας», σημειώνουν οι αρχές του πανεπιστημίου, εκφράζοντας την λύπη τους για «την επιπολαιότητα και τη βαναυσότητα» των σπουδαστών.

Send this to a friend