• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 21:22

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χανιά: Σχολείο δεν διαθέτει κυλικείο γιατί τα παιδιά δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν κολατσιό

Σχολείο στα Χανιά δεν διαθέτει κυλικείο όχι για λόγους χώρου, αλλά για πρακτικούς, αφού τα περισσότερα από τα παιδιά δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν το κολατσιό τους.

Σχολείο στα Χανιά δεν διαθέτει κυλικείο όχι για λόγους χώρου, αλλά για πρακτικούς, αφού τα περισσότερα από τα παιδιά δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν το κολατσιό τους.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για το 7ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χανίων, στη Νικηφόρου Φωκά στα Χανιά.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, Γιάννης Τσισμενάκης: «Όσες φορές κι αν έγινε προσπάθεια να ανοίξει κυλικείο δεν ευοδώθηκε γιατί δεν συνέφερε κανέναν να το λειτουργήσει αφού οι μαθητές δεν έχουν να αγοράσουν. Ξεκίνησε λοιπόν μια διαδικασία πριν από πολλά χρόνια και οι δάσκαλοι έδιναν δεκατιανό σε όλα τα παιδιά, με ψωμί που προσφέρεται από το Λύκειο Ελληνίδων και ένα χρηματικό ποσό που δίδεται ανά εβδομάδα από έναν πρώην βουλευτή των Χανίων για να αγοραστεί τυρί, λάδι κτλ για να φτιαχτεί ένα σαντουιτσάκι. Ένας δάσκαλος κάθε μέρα ετοιμάζει τις μερίδες σε χώρο του σχολείου. Δυο μέρες δίνουμε τυρί με λαδάκι στη βάση, δυο μέρες γαλοπούλα με λαδάκι στη βάση του ψωμιού και μια μέρα με ντοματούλα και φέτα. Έτσι τουλάχιστον, δεν υπάρχουν λιποθυμίες από παιδάκια»

Όπως τόνισε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, η εθελοντική ομάδα "Χαρίζω Ελπίδα" κάλυψε ήδη τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη: «Μας ζήτησε η εθελοντική ομάδα όταν ήρθε, λίστα σχολικών ειδών. Τους απάντησα ότι εμείς δεν έχουμε λίστα γιατί τουλάχιστον τα μισά παιδιά του σχολείου μας δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν κανένα είδος της λίστας. Ευτυχώς, μετά από αυτό, οι εθελόντριες του "Χαρίζω Ελπίδα" μας κάλυψαν ήδη με τα σχολικά είδη. Σχολικές τσάντες δεν χρειαζόμαστε πια. Θα χρειάζονταν ακόμα λίγοι μαρκαδόροι, λευκές κόλλες Α4, μπλοκ ζωγραφικής, λίγα τετράδια. Από τρόφιμα, μπορούν κάποιοι να βοηθήσουν με φρούτα και τρόφιμα κατάλληλα για δεκατιανό».

Send this to a friend