
ΕΛΛΑΔΑ
Για ακόμη μια χρονιά η ρίψη βεγγαλικών στην Ανάσταση προκάλεσε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων και παιδιών.
Μάλιστα, ορισμένα από τα περιστατικά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία καθώς ήταν απαραίτητο το χειρουργείο.
Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν πολύ βαριά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης, ενώ ένα ακόμα παιδί από την Πύλο τραυματίσθηκε στο χέρι και διακομίσθηκε για τον λόγο αυτόν στην Αθήνα.
Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακόμα 4 άνδρες τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην προσπάθεια τους να ανάψουν βεγγαλικά.
Αναλυτικότερα, πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι το οποίο ακρωτηριάστηκε στα δάχτυλα του αριστερού χεριού ενώ τραυματίστηκε και στο δεξί του χέρι.
Εξαιτίας των βεγγαλικών 13χρονο αγόρι στη Σύμη είχε μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του και τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό το παιδί αεροδιακομίσθηκε στην Αθήνα.
Ο 13χρονος και ο 14χρονος που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά νοσηλεύονται στο «Παίδων Αγία Σοφία». Τα παιδιά χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης.
Σημειώνεται ότι ο 8χρονος που τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα στην Πύλο διακομίσθηκε και εκείνος στην Αθήνα.
Στο νοσοκομείο και 7χρονη στη Ρόδο – «Κάηκε στο πρόσωπο»
Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.
«Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα[…] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες» τόνισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.
Πεδίο μάχης έγινε και το Λεωνίδιο Αρκαδίας όπου τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στην ενορία του Αγίου Βασιλείου. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να διακομίζονται στην Τρίπολη λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν στα χέρια και το στήθος.
Ροή Ειδήσεων

15/07/2025 | 23:20
Καιρός: Τροπικό κλίμα με παρατεταμένα 38αρια και αποπνικτική ατμόσφαιρα – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
15/07/2025 | 22:22
Ίλιον: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση με εγκατάλειψη – «Δεν προλάβαμε να κάνουμε βήμα, είμαστε χάλια»
15/07/2025 | 22:10
O Τραμπ διαψεύδει τους Financial Times πως ζήτησε επίθεση στη Ρωσία – «Ο Ζελένσκι δεν πρέπει να χτυπήσει τη Μόσχα»

15/07/2025 | 21:55
Πέτρος Φιλιππίδης: Η αντίδραση της Τζένης Μπότση – «Η σημερινή απόφαση είναι για το μέλλον των παιδιών μας»
15/07/2025 | 21:42
Πάνος Καμμένος: Υπήρχαν πρακτικά το 2015 – Ο Τσίπρας είναι ο Καραμανλής της Αριστεράς – Ο Σαμαράς η πιο επικίνδυνη λύση για τον τόπο
15/07/2025 | 21:10
Γεράσιμος Μιχελής: Έπασχε από ALS – Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Μιχάλη Οικονόμου

15/07/2025 | 21:02
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με κατηγορούν μια μια περίοδο που δεν ήμουν υπουργός και γιατί ζήτησα παραίτηση υφισταμένου
15/07/2025 | 20:37
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»

15/07/2025 | 15:48
Γεράσιμος Μιχελής: Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις του ηθοποιού μέσα από το νοσοκομείο
15/07/2025 | 16:32
Ο Γεράσιμος Μιχελής στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη: «Σε ένα καφέ έγινε η συμφωνία για το “Πάρα Πέντε” με τον Γιώργο Καπουτζίδη»
15/07/2025 | 15:41
Πέτρος Φιλιππίδης: Η Αφροδίτη Γεωργούση «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου – «Αισθάνομαι δικαιωμένη»
15/07/2025 | 08:14
Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται προσαύξηση στην επικουρική έως 300 ευρώ τον μήνα [πίνακες για όλα τα ταμεία]
15/07/2025 | 16:09
Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσφεύγει στον Άρειο Πάγο – «Ο νομικός αγώνας συνεχίζεται», λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

15/07/2025 | 13:30